In het boek “Een broodje in de oven (en meer)” van Tamara Weide staan 55 recepten voor tijdens je zwangerschap. Een aantal van die recepten zijn zo origineel, dat ik blij ben dat ik deze op de website van Trotse Moeders mag publiceren. De vierde is: “Salade à la Caesar (maar dan een beetje anders)”.
Recept: Salade à la Caesar (maar dan een beetje anders)
4 personen / voorbereidingstijd 10 min. / bereidingstijd 20 min.
voor de dressing:
3 eetlepels mayonaise
1 teen knoflook, geperst
4 ansjovisfilets, in kleine stukjes gesneden
voor de salade:
1 krop Romeinse sla of 2 kroppen little gems, in stukken gescheurd
olijfolie
4 sneden vloerbrood, ciabatta of oud brood, in kleine stukjes gesneden
zout & peper
400 gram kipfilet, in reepjes gesneden
8 ansjovisfilets
4 hardgekookte eieren, gehalveerd
2 avocado’s, in reepjes gesneden
Parmezaanse kaas, geschaafd
Bereidingswijze
Snijd voor de dressing 4 ansjovisfilets in kleine stukjes. Meng de mayonaise met een paar druppels water in een kommetje om de dressing vloeibaar te maken. Voeg hier de knoflook en de ansjovisfilet aan toe en roer goed door. Doe de sla in een kom, giet hierover de dressing en meng dit goed (met je handen).
Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin het brood krokant. Strooi (zee)zout over de broodcroutons. Strooi ook zout en peper over de kipfiletreepjes en bak ze met een beetje olijfolie in de koekenpan of grillpan. Verdeel de sla over 4 borden. De croutons, de kipfilets, de hele ansjovisfilets, de eieren en de avocadoreepjes verdeel je eveneens over de borden. Maak de saladeborden af met geschaafde Parmezaanse kaas en verse peper.
Voor de andere recepten, klik hier >>>>
Een broodje in de oven (en meer) – Tamara Weide
55 recepten voor tijdens je zwangerschap
Hardcover, 154 pagina’s, uitgeverij Nieuw Amsterdam
Bestel dit boek hier >>>>