Bach Rescue bij stress [recensie]

Screenshot 2014-08-12 at 16.06.07Terug naar school. Het is weer bijna zover! De kinderen gaan terug naar school na een heerlijke ontspannen vakantie. En ik blijf alleen thuis, de minuten aftellen tot ze er weer zijn….

Maar hoewel ik het spannend vind hoe ze hun eerste schooldag, hun nieuwe klas, nieuwe meester of juf en eventueel andere klasgenootjes zullen ervaren, is het voor de kinderen nog veel spannender. Met name mijn oudste twee kinderen hebben er nu al last van. De oudste is zichtbaar gespannen en prikkelbaar, de tweede heeft vooral buikpijn en slaapt minder goed.

Gelukkig herinnerde ik me dat ik ter recensie een aantal varianten van Bach Rescue had ontvangen. De pastilles hebben we al eerder ingezet, toen we op vakantie gingen, omdat een reis ook veel spanning oproept bij mijn kinderen en met name de oudste reageerde daar erg goed op.

Screenshot 2014-08-12 at 16.25.04Nu probeer ik de spray. Deze is er in een variant voor volwassenen, maar ook in een spray speciaal voor kinderen. Deze is alcoholvrij en ik geef beide kinderen een paar druppels op de tong. Zelf proef ik uiteraard ook even. Een beetje zoetig, best lekker!

Bij mijn tweede merk ik geen verschil na het geven van de druppels, ze blijft buikpijn houden en ik moet in de kamer blijven tot ze slaapt, anders lukt het haar niet om te ontspannen. Mijn oudste wordt echter direct rustiger en meer ontspannen en dit effect houdt een behoorlijke tijd aan.

Zoals altijd bij voedingssupplementen en kruidenpreparaten is het lastig om te meten of iets effect heeft. Toch durf ik te concluderen dat de Bach Rescue producten zeker bij mijn oudste echt effect hebben. En eigenlijk maakt het me niet uit of dat psychisch is of dat er echt iets in zit waar hij op reageert: het werkt en dat is in deze spannende tijd zeer welkom!

Rescue Remedy is verkrijgbaar bij zelfstandige drogisterijen, apotheken, gezondheidswinkels. Zie ook de website bachrescue.nl.

bach-volwassenen bach-kinderen-druppels

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Met de tweeling in Frankrijk – verslag [deel 1]

We keken er echt naar uit: helemaal naar Frankrijk op vakantie! Mijn oudste zoon bleef …