Pim Pam Pet: The Battle

Pim pam pet, wie is er niet groot mee geworden? Het draaischijfje met letters en de bijbehorende kaartjes met vragen kent iedereen. Noem een dier, draai aan het draaischijfje en je mag een dier met de desbetreffende letter opnoemen. Goed antwoord? Je krijgt het kaartje. Simpel, eenvoudig en eigenlijk best saai. Dit moet de fabrikant Jumbo ook gedacht hebben en hebben nu een nieuw spel bedacht op het oude vertrouwde Pim Pam Pet. Het is nu Pim Pam Pet: the Battle. Het ziet er flistender én groter uit. Dat belooft wat!

Er staat op de doos dat het geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar dus onze dochter van 8 jaar vindt het enorm stoer dat haar jongere zusjes niet mee mogen doen en alleen zij met papa en mama mag spelen. Ik ben zelf niet zo’n spelletjes fanaat, maar dit ziet er toch wel stoer uit. Een soort groot rad met indrukbare grote letters waar een timer op zit. Het is wel van belang dat je echt de spelregels vooraf leest, want anders weet je niet wat je moet doen. Snel er doorheen gaan, is er niet bij: je moet echt woord voor woord lezen. De kaartjes zitten netjes onder het rad zodat de kaartjes niet los in de doos slingeren. Ze zitten hier netjes opgeborgen. Slim bedacht! Er staat ook netjes op de doos vermeld dat je er 2 AA batterijen in moet doen en dat deze niet bij het spel inbegrepen zijn. Handig om te weten; zeker als het een cadeau is en je kind er gelijk mee aan de slag wil.

De spelregels zijn gelezen, de spelers zitten netjes aan tafel. Let the Battle begin! De eerste speler pakt een kaart met een onderwerp: een beroep. De eerste speler zegt: ‘een beroep’ en drukt op de timer. De timer tikt 10 seconde zodat de speler ernaast in deze 10 seconden een woord kan bedenken met een letter die nog niet ingedrukt is. Heeft de speler een goed antwoord gegeven dan drukt de speler de letter in en drukt op de timer. Nu gaat de timer weer 10 seconde in en mag de volgende speler een woord noemen met een letter die nog niet ingedrukt is. Weet een speler geen woord? De timer geeft een duidelijke tik aan en stopt het tikken, dan volgt de zoemer: de speler is af. De speler die overblijft nadat niemand meer een woord weet en als laatste een goed antwoord heeft gegeven, is de winnaar van deze ronde.

Het is even wennen en ook de timer indrukken wordt nog weleens vergeten, maar na 3 potjes zitten wij er helemaal in. Onze dochter van 8 jaar heeft er wel moeite mee. Ook wij vinden sommige vragen best pittig. Denk aan: een plaats in de VS. Ga er maar aan staan! Het spel staat garant voor veel gelach maar ook irritatie. Sommige spelers beweren gelijk te hebben met het antwoord, maar andere spelers vinden dit antwoord nergens op slaan. Onze dochter was dan ook boos toen papa en mama steeds de kaartjes wonnen en zij geen één. Beter is dus om met jongere kinderen in een team te werken. Zodat ook zij een eerlijke kans maken. Of ze gewoon af en toe een beetje matsen.

Al met al is Pim Pam Pet The Battle een enorm leuk spelletje. Zeker ook leuk voor volwassenen tijdens een gezellig avondje met vrienden of familie. Dit is echt een aanrader voor gezinnen met wat oudere kinderen of voor volwassenen die een leuke spel avond organiseren!

Bestel dit spel hier>>

Share

About Mirjam Bothof- de Groen

degroen.mirjam@gmail.com'
Ik ben Mirjam en de trotse moeder van 3 gezonde gezellige meiden van 5, 7 en 11 jaar. De oudste 2 wonen bij hun vader en dat gaat eigenlijk (en eindelijk!) enorm goed. Ik ben 34 jaar en ben alweer 5 jaar getrouwd met Marcel. Ik vind het erg leuk dat ik mag gaan bloggen voor Trotse Moeders en zal jullie meenemen in mijn avontuur op zoek naar mijzelf!

Check Also

Efteling Mens-erger-je-Niet Sprookjesboom

Als fan van zowel spelletjes als van De Efteling is het Efteling Mens-erger-je-niet bordspel van …

Share
Share