Mijn eigen boerderij

Een pop-upboek en speelmat in één!

Lees eerst het kleurrijke pop-upboek. Vouw het boek daarna uit tot een stevig 3D speelmat, haal de tractor en de dieren uit de envelop en speel ‘boerderijtje’.

Recensie
O wat is dit prachtig! Ik hou van pop-upboeken en dit is wel een heel mooi exemplaar. De vreugde begint al bij de omslag, of nou ja, de doos waarin het boek zit. Stevig en kleurrijk. Door het rode lintje, dat je helpt het boek uit de doos te nemen, is het net een cadeautje. Op de omslag van de doos zit een envelopje vol speeldieren. Door de onderzijde ligt naar buiten te vouwen blijven deze op de speelmat staan.

Je kunt mijn eigen boerderij aan twee kant beginnen: de pop-upzijde, voorzien van korte tekstjes over de dieren op de boerderij: “Knor, knor, knor! De varkens wroeten vrolijk in de modder”. En een “platte” zijde met vrolijke tekeningen van de dieren en een tekstje over hun taak op de boerderij.

De prenten in het boek zijn vrolijk en kleurrijk net als de pop-ups. Leuk zijn ook de details: de deurtjes van de stal en het hek van weide kunnen open en de wieken van de molen draaien vrolijk mee.

Als het boek gelezen is, klap je het gemakkelijk uit naar een speelmat. De pop-ups worden dan onderdelen van een 3D boerderij en met de speeldieren waant je peuter zich op een echte boerderij. Zowel de pop-ups als de speeldieren zijn gemaakt van dun karton en daardoor fragiel. Omdat de tekeningen wel heel mooi zijn, zou ik mijn meiden hier dan ook alleen onder toezicht mee laten spelen, anders is de boerderij ongetwijfeld binnen no-time omver geblazen door een enorme wervelstorm. De leeftijdsaanduiding 3+ is dan ook zeer terecht.

Mijn eigen boerderij – Corina Fletcher en Britta Teckentrup
Speelboek, Hardbord, Gottmer Uitgevers Groep BV
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share