Tellen met de Gruffalo

Voordat ik in het boek Mijn eerste Gruffalo – Tellen duik met mijn zoon van 18 maanden kijk ik wat er op het internet staat geschreven over het boek Tellen van Julia Donaldson en Alex Scheffler. Gruffalo is mijn niet bekend dus mijn eerste Gruffalo zegt mij dan ook niks. Op internet lees ik dat het boek bedoelt is voor dreumesen en peuters om te leren tellen met een kleurig fors kartonboek: Mijn eerste Gruffalo.

Mijn zoon wil lezen en we nemen het boek op schoot. Het is een inderdaad een mooi, kleurig en stevig boek. Hij herkent direct de uil op de voorkant van het boek. Als we het boek opendoen zie ik een grote 1 op een rood blad en de bladzijde ernaast een Gruffalo. Helaas zegt mij het niks en zeg tegen mijn zoon dat het een beer is. Op het internet staat dat hij oranje ogen heeft, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn staart tot zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo! Het Grote Griezelbeest is de grootste prentenboekenvriend van talloze kinderen. Sorry, maar aangezien mijn zoon de oudste is, ken ik hem echt niet. In het boek wordt geteld van 1 t/m 5 met de dieren. Een Gruffalo, twee eekhoorns, drie vlinders, vier paddenstoelen (ok, geen dier) en vijf vogels. De laatste bladzijde is een overzichtsbladzijde met cirkels waar alle dieren en getallen opstaan.

Aangezien mijn kleine man nog moet leren tellen is dit een leuk boek om het hem te leren. De kleuren die worden gebruikt zijn erg vrolijk en de bladzijden van van een stevig karton dat zeker tegen meerdere stootjes kan. De plaatsje zijn net even anders dan in de “standaard” telboeken. Verkoopprijs is € 8,95. Als je geen Gruffalo fan bent, dan is dit een redelijk hoog bedrag. Het boek is zijn prijs wel waard gezien de kwaliteit van het boek, maar om te leren tellen van 1 t/m 5 zijn er wel goedkopere boeken. Ik denk dan ook dat het vooral leuk is voor gezinnen waar al een oude broertje of zusje is die de Gruffalo al kent.

Mijn eerste Gruffalo – Tellen – Julia Donaldson en Alex Scheffler
Kartonboek, hardcover, 12 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier>>

About Karin V

karinvogd@gmail.com'
moeder van zoon 2011, gehuwd sinds 2009, freelance pedagoog. Ik hou van gezelligheid en mensen om heen!

Check Also

Echte spelletjes voor de allerkleinsten (vanaf 1 jaar)

Ik keek er enorm naar uit: spelletjes doen met de kinderen! Toen ze nog erg …