Yooka-Laylee: vrolijk game-avontuur [recensie & video]

Kruip in de huid van Yooka en Laylee die zich hortend, stotend, stuiterend en vliegend een weg banen door allerlei kleurrijke levels die barsten van de vreemde wezens en ontzagwekkende bazen.

De game Yooka-Laylee voor Playstation 4, Xbox One en PC wordt gezien als de spirituele opvolger van de klassieke Banjoo-Kazooie games. Voor kinderen is dit een leuk 3D-platform spel dat zich afspeelt in kleurrijke en vrolijke werelden vol grappige personages. Het spel biedt plezier voor jong en oud en aangezien het spel niet al te moeilijk is, kan zelfs de wat jongere gamer hier prima mee aan de slag (PEGI 7)

Recensie
Ik word al vrolijk van het hoesje van deze game! Wat een vrolijkheid en wat een andere uitstraling dan veel van de games die voor de PS4 worden uitgebracht. Daar zit toch veel “geweld” tussen, dit lijkt me een stuk (kind)vriendelijker!

Mijn jongste zoon (10 jaar) is ook meteen enthousiast en gaat aan de slag. Ik sta er zelf altijd verbaasd van hoe kinderen weten wat ze moeten doen in een game, er is geen duidelijk plan of opdracht (althans, voor zover ik het kan zien), maar mijn zoon lijkt meteen te weten wat de bedoeling is.

 

Ook in het echt ziet de game er erg leuk uit: vrolijke kleuren en leuke personages (Yooka en Laylee zijn een kameleon en een paarse vleermuis). Kennelijk is het ook grappig, want ik hoor regelmatig een lach vanachter de computer!

Yooka-Laylee schijnt een spel te zijn wat gebaseerd is op oudere games, uit de tijd van Donkey Kong. Zelf heb ik de voorloper gemist, maar er zijn ongetwijfeld Trotse Moeders / Trotse Vaders die nostalgische gevoelens krijgen bij deze game.

Zelf ben ik vooral verrast door het spelplezier wat mijn zoon heeft. En ik vind het een verademing dat er voor consoles zoals de PS4 en de Xbox nu ook een game is die gewoon leuk en uitdagend is, zonder dat er bloed vloeit!

Bekijk / bestel Yooka-Laylee voor PS4 hier >>>>

Bekijk / bestel Yooka-Laylee voor Xbox One hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De Smurfen 2 – De Gevangene van de Groene Steen [recensie]

Verhalen van de Smurfen zijn dingen die al een hele lange tijd terug gaan voor …

Share
Share