Jacqueline van Lieshout helpt je met haar boek Van gifbelt naar tempel – Kinderen om uit te vinden wat gezond is voor je kind en wat niet. Er staan ook meer dan 50 recepten in, waaronder onderstaand recept voor pompoenpannenkoeken:
Benodigdheden voor 8 kleine (dikke) pompoen-pannenkoeken
• 2 el pure ahornsiroop
• 1 tl puur vanille-extract
• 4 eieren
• 100 g gekookte pompoen
• 1 afgestreken el van een mengsel van gemberpoeder, piment, kruidnagel en kaneel
• . tl bakpoeder
• 2 el roomboter of kokosolie (plus wat extra voor het bakken in de pan)
• Meng de ahornsiroop, het vanille-extract, de eieren en de pompoen door elkaar. Meng dan de kruiden, kaneel en bakpoeder erdoor.
• Laat nu twee eetlepels boter smelten op een halfhoog vuurtje. Meng daarna de boter door het mengsel.
• Schep nu met een soeplepel mooie, kleine, ronde pannenkoeken in de pan. Wanneer er wat belletjes ontstaan, kun je de koek omdraaien en de andere zijde later afbakken.
• Je kunt de pannenkoeken serveren met wat boter en kaneel of bijvoorbeeld met plakjes banaan.
Het boek “Het Tempel Kookboek Kinderen” kun je hier bestellen >>>>