Casper en Emma – Beste Vriendjes nu ook uit op DVD

Screenshot 2014-12-13 at 16.54.54Emma is bijna jarig. Ze wordt vijf. Wat ze het liefste wil voor haar verjaardag is een hond. Maar haar moeder vindt dat ze nog niet groot genoeg is om voor een hond te zorgen. Intussen ziet Casper, net zo oud als Emma, er heel erg tegenop om voor het eerst naar school te gaan. Daar maakt hij kennis met Emma. Ze hebben allebei een knuffel bij zich: Casper een leeuwtje en Emma een konijn.

De twee kinderen sluiten direct vriendschap en de knuffels ook. Op een dag zien Emma en Casper een lieve hond die Bassa heet. Emma is gek op het dier en wil Bassa meteen mee naar huis nemen. Haar konijn ziet groen van jaloezie en verstopt zich. Emma is bang dat ze haar knuffel nooit meer zal zien.

Wat een heerlijke film voor kleuters. Enorm herkenbaar: eerste schooldag, jaloezie, samen spelen, lievelingsknuffels etc. Het tempo ligt lekker laag zodat ook de allerkleinsten gezellig mee kunnen kijken.Screenshot 2014-12-13 at 17.47.47

Voor de iets grotere kinderen zitten er een diepere laag in, een meisje wat jaloers is op de vriendschap tussen haar vriendinnetje Emma en de ‘nieuwe jongen’ Casper. Jongere kinderen zal dat ontgaan, maar ook voor hen zit er voldoende in deze film om naar te kijken.Screenshot 2014-12-13 at 17.48.55

Screenshot 2014-12-13 at 17.48.00De film is erg kleurrijk en de hoofdrolspelertjes zijn enorm goed in hun rollen. Ook zijn er rollen weggelegd voor de lievelingsknuffels van de kinderen, deze ‘leven’ namelijk. Ze praten en worden ook vriendjes. In de belevingswereld van de meeste peuters en kleuters zal dit helemaal kloppen met hun eigen fantasie.

Ook leuk zijn de scènes waarmee fantasie nog verder uitgebeeld wordt door het gebruik van animaties en andere special effects om de fantasieën nog beter uit te beelden. Screenshot 2014-12-13 at 17.48.22Kortom: een heerlijke genietfilm voor wanneer je jonge kinderen hebt. Overigens vond mijn tweeling van 8 deze film ook nog mooi om naar te kijken! Lees <hier> ook de recensie van Trotse Moeder Rolanda die deze film in de bioscoop had gezien.

Casper en Emma – Beste Vriendjes
Bekijk op bol.comDVD, 74 minuten, Just4Kids
Bestel deze DVD hier >>>>

Binnenkort kun je deze DVD winnen in onze winactie. Houd dus onze website en onze Sociale Media in de gaten!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Het feest van tante Rita

Aanstaande zaterdag is de première van de film: het feest van tante Rita! Deze vrolijke …