DierenpraatTV Doeboek

Het DierenpraatTV Doeboek is hét doeboek voor iedere dierenliefhebber, geschreven door Britt en Richard – de twee presentatoren van DierenpraatTV. Ga met Britt en Richard op safari in je achtertuin, ontdek welke vogels er rondom je huis leven en lees alles over de verzorging van dieren!Hoe knip je bijvoorbeeld de nagels van je cavia, en hoe verzorg je je schildpad? Wat is de beste hond voor jou? En wat kost een huisdier eigenlijk?Het DierenpraatTV Doeboek biedt je natuurlijk ook talloze DIY-tips, nieuwe foto’s van Britt, Matzy en Richard, interviews met mensen die met dieren werken, leuke kleurplaten, testjes, puzzels en nog veel meer. Met dit boek hoef je je nooit meer te vervelen!

Presentatrice Britt Dekker is als kind al gek van dieren, al haar spreekbeurten op school gingen over dieren. Sinds een aantal jaar is Britt Dekker ook bekend van het populaire You tube kanaal paardenpraatTV, op dat kanaal verschijnt 2x per week een filmpje boordevol informatie over paarden. Eind 2017 is Britt Dekker samen met dierverzorger Richard Versluis het you tube kanaal dierenpraatTV begonnen. Op dit kanaal vindt je filmpjes over allerlei soorten dieren kun je spelletjes doen en er zijn ook regelmatig leuke dingen te winnen!

Naast het you tube kanaal over dieren is er nu ook het DierenpraatTV Doeboek. In de boek vindt je een heleboel weetjes over verschillende diersoorten, staan tips om je huisdier te verwennen, kleurplaten en verschillende puzzels en spelletjes.

Recensie
Het boek is opgedeeld in de 4 seizoenen die we kennen. In het hoofdstuk lente word verteld welke dieren je vooral in de lente ziet en leer je over jonge dieren. Hoe ontstaat een kikkervisje, een vlinder of een lieveheersbeestje? Ook staat er een interessant artikel in over een kattenspecialist die je onder andere tips geeft om je kat gelukkig te maken. Daarna komt het thema ‘zomer,’ met tips om dieren te helpen de zomer goed door te komen en je leest hoe je een insectenhotel kunt maken. Daarnaast staat dit hoofdstuk ook weer vol met puzzels, raadsels en een mooie kleurplaat.

Het dierenpraatTV Doeboek gaat daarna verder met de herfst en de winter. Voor beide seizoenen krijg je tips om de dieren te helpen de koude maanden goed door te komen. Bij het seizoen herfst hoort een ‘achtertuinsafari’ Wat een leuk idee, om samen met je kind(eren) in je eigen tuin/buurt op zoek te gaan naar bijvoorbeeld een pissebed, egel, regenworm of lieveheersbeestje. Ook staat er een recept in om cupcakes te maken en leer je van konijnendeskundige Bernice Muntz van alles over konijnen.

Mijn zoon en ik zijn het er beide over eens, het DierenpraatTV Doeboek is hartstikke leuk! De afwisseling van puzzels, labyrint, zoek de verschillen en leuke weetjes over dieren zorgen er voor dat je heel lang plezier hebt van dit echte ‘doeboek‘. Het is een boek dat bij ons in de tas gaat als we onderweg in de auto ergens naar toe gaan of als mijn zoon moet wachten tijdens de zwemles van zijn zusje en ook thuis komt het boek regelmatig tevoorschijn. Een echte topper dus!

DierenpraatTV doeboek -Britt Dekker & Richard Versluis
Doeboek, paperback,96 pagina’s, Karakter uitgevers BV
Bestel dit boek hier >>>>

 

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag …