Meer vinexvrouwen

Naima El Bezaz is terug. De ‘buurvrouw from hell’, zoals ze zichzelf op Facebook noemt, gaat onverminderd verder met het beschrijven van de vinexwijk waarin ze woont.

Méér vinexvrouwen is het vervolg op de onverbiddelijke bestseller Vinexvrouwen. Het boek gaat niet alleen over de felle reacties van buurtgenoten die Vinexvrouwen opriep, maar ook over het dagelijkse leven van een Marokkaanse in een nieuwbouwwijk. Wat bleef, is de verwondering over Nederlandse gewoonten: de echtelijke ruzies tijdens het inladen van de caravan, de natgeregende kinderen in de bakfiets. En er valt ook weer veel te lachen, om de aanschaf van de eerste kerstboom in huize El Bezaz bijvoorbeeld, en om de karaokeset waarmee haar dochtertjes smartlappen leren. Naima El Bezaz houdt haar lezers genadeloos een spiegel voor – maar ze spaart zichzelf evenmin.

Recensie
Na Vinexvrouwen ben ik met hoge verwachtingen begonnen aan Meer Vinexvrouwen. Zonder enige twijfel net zo’n leuk en onderhoudend boek als ‘Vinexvrouwen’. Sterker, ik vind Meer Vinexvrouwen bijna nog leuker. De anekdotes die Naima El Bezaz beschrijft zijn veel meer uitgewerkt en uitgebreider dan in het eerste deel en daar hou ik wel van.

Naima woont nog steeds in de vinexwijk. En is nog steeds niet echt gelukkig. Ze heeft van tijd tot tijd nog steeds last van haar moeder en blijft zich verwonderen over de Nederlandse gewoonten en die van de andere culturen in dezelfde vinexwijk. De drukte die iedereen maakt als Linda (de Mol) op Koninginnedag de straat komt te bezoeken … en de grote teleurstelling als dat op het uur U niet waar blijkt te zijn. Ik kan er erg om lachen.

Naima maakt de nodige ellende mee. Op een gegeven moment breekt ze haar nek en komt ver van haar ‘vertrouwde’ vinexwijk in het ziekenhuis terecht. Maar ook van deze ellendige situatie en het revalidatieproces weet ze iets goeds te maken en er in ieder geval een goed verhaal over te schrijven.

Geen ingewikkelde literatuur of te spannende thriller, maar wel een ontspannen boek om je eigen leven mee te relativeren. Meer vinexvrouwen is echt een boek om even tussendoor te lezen. Om als je wacht bij het zwembad even in te lezen, of ’s avonds voor het slapen gaan nog één verhaal, of twee, of toch maar drie …

Meer vinexvrouwen – Naima El Bezaz
korte verhalen, paperback, 192 pagina´s, Querido’s Uitgeverij BV
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share