Boek

De juf die buitenspelen als huiswerk op gaf

BoekEr komt een nieuwe, heel bijzondere juf in de klas. Om te beginnen ziet juf Greet er nogal apart uit. Bovendien geeft ze buiten spelen als huiswerk op en gaat ze in de klas zomaar op de kast liggen om uit te rusten. De kinderen willen hun juf voor geen geld meer missen.

Maar daar denken de directeur en vele ouders anders over. Als ook de inspecteur kennis heeft genaakt met juf Greet, wordt ze meteen weggestuurd. Haar vervangster is niet alleen onmogelijk streng, ze is ook nog eens de aanstaande bruid van de directeur. De kinderen laten het er niet bij zitten. Met een paar stoutmoedige acties proberen ze hun lievelingsjuf terug te krijgen. Juf Greet krijgt uiteindelijk een tweede kans, maar dan komt de inspecteur weer op bezoek…

Recensie:
Emma wordt door vrienden uitgedaagd een worm aan een vreemde mevrouw te geven en te zeggen dat het voor haar wormensoep is. Emma durft bijna alles en haar vrienden zeggen dat de vrouw een heks is. Emma laat zich niet kennen en gaat met de worm naar de onbekende vrouw. De volgende dag staat haar een onaangename verrassing te wachten. Dacht ze gisteren nog de vrouw nooit meer te zien, vandaag blijkt dat het heel anders is.

De “heks” blijkt namelijk haar nieuwe juf! Een leuk begin van het verhaal wekt de nieuwsgierigheid van de lezers op. Wanneer blijkt dat juf Greet niet bepaald een doorsnee juf is, zal elk kind met spanning afwachten wat er nu weer gaat komen. Waarschijnlijk zitten ze al snel verzuchtend achter het boek… Hadden zij maar zo’n juf, want wie wil er niet buiten spelen omdat het huiswerk is? In de juf die buitenspelen als huiswerk op gaf wordt fantastisch ingespeeld op de wens en het beeld van de lezers die ze van leerkrachten hebben.

Een kleurrijke kaft met een slapende juf bovenop een kast in de klas trekt de aandacht van kinderen. Eenmaal het boek opengeslagen doet de vlotte schrijfstijl de rest van het werk. Neem daarbij de droom van ieder kind (een fantastische juf die zo gek is als een deur) en je hebt de harten van de lezers gewonnen.

Het eerste boek in de schoolserie “Juf & Co” is een sprankelend, herkenbaar en grappig verhaal over de belevenissen van een speciale juf en haar klas. De juf die buitenspelen als huiswerk op gaf is bedoeld voor kinderen vanaf 9 jaar.

De juf die buitenspelen als huiswerk op gaf – Rien Broere
Zelf lezen, hardcover, 150 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share