SuperDolfje – Paul van Loon

super-dolfje

Onze jongste dochter van 8 is een echt leesbeest. De boeken zijn niet aan te slepen en ze leest alles wat los en vast zit. Ze leest boeken ook met gemak zes keer opnieuw, omdat ze geen andere nieuwe boeken heeft … Zegt ze. Maar vaak vindt ze ze ook gewoon leuk! Superdolfje had mevrouw weer eens in no time uitgelezen.

In SuperDolfje van Paul van Loon komt er een nieuwe jongen bij Dolfje en Noura in de klas, Gregor. Gregor is groot en iedereen vindt hem supercool. Rondom Gregor ontstaat een groepje, waar Noura en Dolfje niet aan mee mogen doen. Ze zijn namelijk anders, zegt Gregor. Daar houdt Gregor niet van.

superdolfje 3

 

Dolfje en Noura zijn wat geschrokken, want het kan toch niet dat Gregor weet dat zij weerwolf zijn? Al snel blijkt dat Gregor zelf een groot geheim heeft …

superdolfje 4
Wat ik erg leuk vond is dat mijn dochter mij tijdens het lezen meenam in het verhaal. Op een manier waarmee ze mij niet verklapte wat er precies aan de hand is, maar waardoor ik het wel zelf kon uitpuzzelen. Als een kind van deze leeftijd het zo goed kan navertellen en uitleggen, zit het verhaal goed in elkaar!

superdolfje 2
Superdolfje is voor het niveau waarop mijn dochter leest ook vrij makkelijk geschreven. Korte zinnen, die steeds op een nieuwe regel beginnen. Het boek staat vol leuke illustraties, die het verhaal goed ondersteunen. Superdolfje is erg geschikt voor kinderen die nog niet heel lang lezen en wel in zijn voor een leuk en spannend verhaal. Superdolfje is een leuk deel  in de serie over Dolfje Weerwolfje.

superdolfje 1
Ken je de Doflje Weerwolfje webshop al? Leuk voor de echte fans om eens rond te neuzen! Uiteraard is er ook een mooie website van Paul van Loon met allemaal informatie over Paul en de boeken die hij heeft geschreven.

Superdolfje – Paul van Loon
Kinderboek, hardcover, 128 pagina’s, Leopold BV
Bestel dit boek hier >>>>

 

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …