Google is wereldwijd de grootste zoekmachine. Door het intypen van (een combinatie van) zoektermen, levert Google de meest relevante informatie die daar bij hoort. Een onderzoeker van Google heeft gekeken naar wat zwangere vrouwen opzoeken op Google wanneer ze weten dat ze zwanger zijn en het blijkt dat er nogal wat verschillen zitten tussen de vragen waar vrouwen (en mannen) mee zitten wanneer er een baby op komst is!
Wat wel algemeen geldt is dat vrouwen zich afvragen of het normaal is dat ze extra veel zin hebben in speciaal eten, zoals ijs, pikant eten, zoete dingen of juist hartig. Logisch is dat er wel verschillen zijn in diverse landen wanneer het gaat over vragen over verschillende soorten voedsel: vrouwen stellen zich ook vragen over dingen die ze nog mogen eten of doen. Vrouwen uit de Verenigde Staten of uit Groot-Brittannië vragen zich vooral af of ze nog garnalen mogen eten. Voor vrouwen in India is de belangrijkste vraag volgens Google of ze nog pizza mogen eten.
In Nederland willen vrouwen weten hoe het zit met het eten van gerookte zalm, honing en salami en of ze paracetamol mogen nemen.
Vrouwen uit Nigeria willen weten of het drinken van koud water kwaad kan wanneer ze zwanger zijn en in Brazilië zijn vrouwen niet zo met eten en drinken bezig, maar willen ze vooral weten of ze hun haar mogen verven en nog mogen fietsen.
In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië maken vrouwen zich kennelijk zorgen over hoe ze hun lichaam in goede conditie kunnen houden. Veel gezochte vragen zijn daar hoe ze hun conditie op peil kunnen houden, striae kunnen voorkomen of vermijden en hoe ze kunnen afvallen. Seks en zwangerschap is ook een belangrijk issue: Zuid-Afrika en Nigeria gaan de meest gestelde vragen daarover, gevolgd door hoe ze kunnen stoppen met overgeven. Vrouwen in India willen vooral weten hoe ze kunnen slapen, maar de drie zoektermen die daarna het meest worden ingevoerd, gaan allemaal over seks.
En wat willen mannen dan weten volgens het onderzoek naar de meestgebruikte zoektermen in Google? Klik <hier > om ons artikel op TrotseVaders.nl daarover te lezen.