Geronimo Stilton: De grote invasie van Rokford

cover invasie van rokfordOp een dag doemde een gi-ga-gantische vloot op voor de haven van Rokford. Keizer Kattenklauw III was van plan om af te maken wat zijn voorouders niet was gelukt: de verovering van Muizeneiland. Geronimo doet zijn uiterste best om de verdediging van Rokford op poten te krijgen. Maar het lijkt wel of de piratenkatten steeds van te voren weten wat de muizen van plan zijn … En dan wordt Patty Spring ook nog eens als kriigsgevangene afgevoerd. Gelukkig zijn Oscar Tortuga en Katelijne ook aan boord.

Recensie
Ik ben eigenlijk gewoon fan van de boeken van Geronimo Stilton. … Enige minpuntje is dat ik de boeken best wel prijzig vind, vooral gezien het feit hoe snel mijn dochters de boeken altijd uit hebben (en hadden, de oudste van 13 leest ze inmiddels echt niet meer). IMG_5167De dikke boeken, zoals de Gi-Ga-boeken waar De invasie van Rokford er ook eentje van is, of de serie Reis door de Tijd, vind ik in alle eerlijkheid de investering meer waard dan de dunne(re) zogenaamde seriedelen.

Dit dikke deel is een mooi uitgevoerde versie met uitklappagina’s, mooie illustraties over de hele pagina en ook nog eens een bouwplaat van het schip van kapitein Kattenklauw. Mocht je er niet helemaal uitkomen het schip in elkaar te zetten, hier kan je een handleiding downloaden.

image

Met behulp van de handleiding hadden mijn jongste dochter van negen en ik het schip vrij snel in elkaar. Pas wel op voor echte katten, want die zien het schip als leuk roofgoed …

De invasie van Rokford
is een spannend verhaal, maar gelukkig niet eng. We hebben het hier over boeken die je zonder zorgen prima alleen door je kind in de juiste de leeftijdsgroep (vanaf 9 jaar) kunt laten lezen, zonder bang te hoeven zijn voor nachtmerries of dat je nazorg moet bieden.

IMG_5166

Bij de titel en bij piraten moet ik in eerste instantie aan lang vervlogen tijden denken, maar De invasie van Rokford speelt zich toch echt in ‘onze’ tijd af. De kattenpiraten bewegen zich immers met moderne vaartuigen voort, zoals gepantserde motorboten, catamarans, waterfietsen en surfplanken … Leuk dat zo’n gebeurtenis verplaatst is in de tijd en modern is gemaakt.

IMG_5168
Wat ik altijd erg waardeer in de boeken van Geronimo Stilton, en dus ook in De invasie van Rokford, is de originele en aantrekkelijke lay-out: veel kleuren, ruime pagina-opmaak, grapjes in de typografie, aantrekkelijke afbeeldingen. Volgens mij moet ieder kind door deze boeken zin in lezen krijgen.

Daarnaast zit er veel humor in de boeken. Uit alles blijkt dat we in de boeken niet met mensen, maar met muizen te maken hebben. De bewoners van Muizeneiland noemen zich knagers, er worden allerhande (flauwe) grapjes gemaakt rond muizen en kaas en bekende spreekwoorden en uitdrukkingen worden vertaald (met muis en macht, wat is er aan de poot, katten in zicht).

image 2
Het verhaal loopt vlot en leest lekker, al is het een avontuur waarin wel heel erg veel gebeurt. Zoals gezegd, dit is een lekker spannend verhaal dat je als lezer even meeneemt in een andere wereld. Mijn jongste dochter voelde zich in eerste instantie niet zo aangesproken door piraten en gevechten, maar uiteindelijk blijkt het allemaal wel mee te vallen en vindt ze De invasie van Rokford gewoon een leuk boek.

IMG_5170

En natuurlijk heeft De invasie van Rokford, bovenop al het moois, iets extra’s naast het verhaal. In dit geval zijn dat de dagboekaantekeningen van Oscar Tortuga …

FullSizeRender
Ook leuk is dat je op de site van de uitgever een bestand met tips voor een spreekbeurt of werkstuk over dit boek kan downloaden.

De grote invasie van Rokford – Geronimo Stilton
Kinderboek, hardcover, 392 pagina’s, Uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share