Pim en Pom: Het Grote Avontuur [film-recensie]

Screenshot 2014-05-04 at 18.46.24Fiep Westendorp (1916-2004) is een van de bekendste illustratoren van Nederland. Ze maakte gedurende haar carrière meer dan 8000 illustraties, waarvan meer dan 1000 bij de verhalen van Mies Bouhuys over de poezen Pim en Pom. Deze vormen het uitgangspunt voor de animatiefilm “Pim en Pom: Het Grote Avontuur” die in de Nederlandse bioscopen draait.Screenshot 2014-05-04 at 17.49.03

Recensie

Wat een heerlijke film is “Pim en Pom: het Grote Avontuur”! De tekeningen van Fiep Westendorp zijn zo prachtig dat het daarom alleen al een genot is om er heen te gaan (en behalve Pim en Pom zie je ook andere creaties van Fiep Westendorp voorbij komen wanneer je goed oplet!).

Screenshot 2014-05-04 at 17.33.35Het verhaal is eenvoudig: Pim en Pom zijn twee poezen die bij ‘de vrouw’ wonen die dol op ze is. ‘De vrouw’ heeft twee nichtjes die -mede door de goed op elkaar ingespeelde stemmen van Plien en Bianca- geweldig geloofwaardig zijn wanneer ze het plan opvatten om Pim en Pom stiekem mee te nemen wanneer ze gaan verhuizen.

Pim en Pom ontsnappen aan de nichtjes en verdwalen. Worden ‘zwerfkatten’ en Pim sluit zich aan bij andere zwerfkatten. Pom wil echter niet meedoen met de ‘nieuwe familie’ omdat ze regels overtreden en zich niet netjes gedragen en zo wordt het tweetal gescheiden. Screenshot 2014-05-04 at 17.47.49

Dat bracht een heel jong kijkertje in de zaal aan het snikken en voor een film die verder uiterst geschikt is voor hele jonge kinderen, duurt de “zielige” periode wel erg lang. Screenshot 2014-05-04 at 17.33.14Goed om als ouder je jonge kind met wat uitleg af te leiden, want uiteindelijk komt alles natuurlijk helemaal goed!

Je kunt prima met hele jonge kinderen naar deze film. Hij is niet eng, (bijna) niet spannend (hoewel je bij peuters vooraf natuurlijk nooit helemaal zeker weet wat zij eng en spannend vinden). Wel is hij een tijdje erg zielig, maar wanneer je je kind vertelt dat het echt allemaal goed komt, zal deze scene prima door te komen zijn. Het was leuk om te zien hoe allerlei kleine peutertjes en kleuters in de zaal lekker gingen dansen en meebewegen met de muziek en hoe ze meeleefden met “Het Grote Avontuur”!

Screenshot 2014-05-04 at 17.32.59Ik was met mijn tweeling van 7 naar deze film gegaan en ik had eerlijk gezegd gedacht dat mijn zoon er niet veel aan zou vinden. Hij houdt wel van stoer en een beetje actie! Maar zowel hij als zijn zus hebben echt genoten van de film.

En ik ook. Niet zozeer vanwege het verhaal, daar is voor ouders niet veel aan, maar de animaties zijn geweldig, de stemmen perfect gecast en er is hele mooie muziek speciaal voor de film geschreven en uitgevoerd door allerlei bekende artiesten.

Een prima film om met je jonge kinderen heen te gaan!

Screenshot 2014-05-04 at 17.34.53

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

SCOOB! Een kwispelend avontuur

SCOOB! is het eerste volledig geanimeerde Scooby-Doo-avontuur voor de bioscoop. Deze animatiefilm is vanaf donderdag …

Share
Share