De LEGO® NINJAGO® Film [recensie]

De LEGO® NINJAGO® Film is de nieuwste LEGO Movie waar je met het hele gezin van kunt genieten (filmkeuring is 6 jaar en ouder!). Een leuk verhaal, veel actie en spanning en vooral veel humor maken dit een echte must-see. Althans, dat is de mening van mijn drie kinderen en die van mij.

De vorige twee LEGO films hebben we ook in de bioscoop gezien en dat is voor deze films wel prettig. Er gebeurt zo enorm veel dat het prettig is om dat op een groot scherm te kunnen zien. Daarnaast zijn details beter te ontdekken, zoals bijvoorbeeld de nummers die op LEGO items zitten en die ook zichtbaar zijn in de LEGO film. Mijn oudste dacht zelfs Emmett te herkenning, in zijn pyjama, maar om dat te kunnen bevestigen zal ik de film opnieuw moeten gaan kijken…

In De LEGO® NINJAGO® Film moeten 6 ninja’s en hun meester het opnemen tegen een echte schurk en zijn team. Extra probleem is dat een van de ninja’s (de groene Ninja) de zoon is van de slechterik… En zonder zijn ninja-outfit, waarin hij “onherkenbaar” is, wil niemand iets van hem weten. Behalve dus zijn vrienden, die allemaal een eigen kracht hebben (vuur, water, aarde, bliksem en ijs). Hij zelf heeft “groen” als innerlijke kracht en wat dat betekent is pas aan het eind van de film duidelijk.

De Sensei Wu is de broer van de slechterik en behalve de stad redden, moet er ook iets gedaan worden aan het gegeven dat slechterik-vader zijn groene-ninja-zoon 16 jaar geleden heeft achtergelaten en er nooit voor hem was. En dan is er nog het ultieme kwaad, in de vorm van een schattig poesje…

Kortom: voldoende ingrediënten om heerlijk te kunnen genieten van een geweldige film. Ik heb echt een aantal keer hardop zitten lachen, wat een heerlijke humor! En de film is zo leuk en zit zo goed in elkaar dat je echt de hele tijd, ruim anderhalf uur, kunt kijken zonder je te vervelen.

Er is ook een LEGO® NINJAGO® Movie Video Game. Ook hiervan komt binnenkort een recensie en wat extra leuk is: je kunt via onze website kans maken op zowel vrijkaartjes voor The LEGO® NINJAGO® Movie als voor The LEGO® NINJAGO® Movie Video Game! Houd onze Social Media in de gaten dus!

De LEGO® NINJAGO® Film draait momenteel in 2D en 3D in de Nederlandse bioscopen.

WB GAMES LOGO, WB SHIELD: ™ & ©2017 Warner Bros. Entertainment Inc. ©2017 The LEGO Group

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share