Kleine Ezel en Sinterklaas

Daar wordt aan de deur geklopt. ‘Sinterklaas!’ roept Kleine Ezel. Maar het is Sinterklaas niet. Het is Bok die zich heeft verkleed als Sinterklaas. En Cavia heeft zich verkleed als Zwarte Piet. Nou ja zeg! Waarom is de echte Sinterklaas er niet? Zou hij geen tijd hebben voor Kleine Ezel?

Recensie
Het is pakjesavond en Kleine Ezel wacht vol verwachting op Sinterklaas. Hij wil zo graag zijn cadeautjes hebben! Als er eindelijk op de deur wordt geklopt, blijkt dat er geen echte Sint is en ook geen echte Zwarte Piet. Hoe moet dat nou met zijn cadeautjes die hij zo graag wil hebben?

Kleine Ezel en Sinterklaas is een spannend verhaal voor peuters en kleuters. Juist in deze tijd dat Sinterklaas volop leeft bij de kleintjes is Kleine Ezel en Sinterklaas een heel leuk verhaal om voor te lezen. Mijn dochter van 3 jaar, zat gelijk volop in het Sinterklaasverhaal en wat was ze blij en opgelucht dat alles toch nog goed kwam en Kleine Ezel toch nog zijn cadeautjes kreeg.

De tekeningen spreken voor zich. Elk kind kan zien dat Bok zich als Sinterklaas heeft verkleed en dat het cavia is die zich verkleed heeft als Zwarte Piet. Een piep-klein minpuntje voor mijn dochter is dat de echte Sinterklaas niet in het boek staat. Er staat dan wel een zak vol met cadeau’s voor de deur, maar Sinterklaas of Zwarte Piet zijn nergens te bekennen. Hoewel mijn dochter blij was dat Kleine Ezel zijn cadeautjes had gekregen, snapte ze niet waarom Sint of Piet dan niet voor de deur stond ( ze zagen iemand in de verte verdwijnen…). Maar op dit kleine minpunt na, is het gewoon een heel leuk boek om voor te lezen. Kleine kinderen zullen al snel helemaal meeleven met  Kleine Ezel en Sinterklaas .

Kleine Ezel en Sinterklaas heeft de Lees Pluim 2011 november gewonnen.

Kleine Ezel en Sinterklaas – Annemarie van Haeringen
Prentenboek, hardcover, 18 pagina’s, Leopold
Lees meer over Bol.com >>>

 

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share