Zilveren Griffel voor De krijtjes staken

krijtjes-staken-griffel-cover-trotse-moedersIn De krijtjes staken van Oliver Jeffers heeft Teun een probleem. Hij wil een tekening maken, maar als hij zijn kleurdoos opendoet vindt hij daarin alleen een stapel brieven. De brieven komen van zijn kleurkrijtjes, die staken.

Zwart wil voor meer dan alleen de lijntjes worden gebruikt en Beige wil niet meer in de schaduw staan van Bruin. Blauw heeft behoefte aan rust na alle rivieren, oceanen en luchten waaraan hij heeft meegewerkt. Ook Rood klaagt dat hij te veel moet doen, terwijl Roze juist graag eens wat vaker ingezet zou willen worden. Kan Teun zijn krijtjes kalmeren en een oplossing bedenken waar iedereen blij mee is?

Het boek De krijtjes staken, getekend door Oliver Jeffers, is door de Griffeljury bekroond met een Zilveren Griffel. En dat lijkt me een terechte prijs voor dit originele prentenboek.

krijtjes-staken-zilveren-griffel-copyright-trotse-moeders-3

Voor jonge kinderen zijn de tekeningen grappig en is het boek prima geschikt om kleuren mee te leren kennen. Voor iets oudere kinderen (en ouders) is het een heerlijk boek, vol humor, verschillende emoties en kleur!

krijtjes-staken-zilveren-griffel-copyright-trotse-moeders-2

Op de website van uitgeverij De Fontein staat het volgende te lezen over de Griffel-winnaar: Oliver Jeffers is kunstenaar en illustrator. Zijn prentenboeken zijn al in meer dan 30 talen uitgegeven en wonnen internationaal veel prijzen. Het Regenboogkrijtje is zijn favoriet. Drew Daywalt is eigenlijk filmmaker. Dit is het eerste prentenboek dat hij schreef. Zijn favoriete krijtje is Zwart, maar hij let er goed op dat hij met alle krijtjes evenveel kleurt.

krijtjes-staken-zilveren-griffel-copyright-trotse-moeders-1

Hopelijk wordt Oliver Jeffers door deze Zilveren Griffel gestimuleerd om nog veel meer prentenboeken te maken!

De krijtjes staken – Oliver Jeffers
Tekst van Drew Daywalt, vertaald door Koos Meinderts.
Hardcover, 40 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2015-07-16 at 20.48.58

Lees hier een recensie van De krijtjes staken >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share