Vandaag eten we friet… ehhh… Frittata. Oké, blij zullen je kinderen er niet van worden als je dit grapje maakt, maar lekker is het recept wel!
De basis bestaat uit pasta (je kan het overigens ook met aardappel maken) en groente. Met de soort pasta die je gebruikt kun je variëren en ook kun je per keer wisselen met de groente die je gebruikt. Ook praktisch om restjes groente op te maken!
Ingrediënten voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen):
* 250 gram pasta (in dit geval heb ik penne gebruikt)
* 400 – 600 gram groente
* 4 – 5 eieren
* 75 gram geraspte kaas
* olie om in te bakken
* 2 teentjes knoflook (geperst)
* peper en zout naar wens
Bereiding:
* Kook de pasta al dente (beetgaar) en giet af en laat het vocht goed uitlekken.
* Roerbak de groente in een koekenpan in wat olie beetgaar.
* Breek de eieren in een kom en klop deze los. Voeg de geraspte kaas, geperste knoflook en evt. zout/peper toe en roer goed door.
* Voeg aan het eimengsel de uitgelekte pasta en de groente toe; roer weer goed door.
* Verhit olie in de koekenpan en doe het mengsel in de pan; verdeel gelijkmatig over de bodem.
* Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat dit drie minuten bakken.
* Haal de deksel van de pan, leg een plat bord ondersteboven op de “omelet” in de pan.
* Draai het geheel om zodat de frittata op het bord valt.
* Doe nog wat olie in de pan en laat de frittata van het bord in de pan glijden.
* Bak deze kant ook nog drie minuten op laag vuur.
* Snijd de frittata in taartpunten en eet smakelijk.
Afhankelijk van de hoeveelheid groente die je hebt toegevoegd kun je er naast nog eventueel een salade serveren.