Suprise Butterfly Diary

De Surprise Butterfly Diary is een klassiek spel van het merk Flutterbye met een beetje magie. Het is een dagboek met een stift en een geheime opbergruimte . Om het boek magisch te maken, kun je een vlinder uit het boek laten vliegen. Dit doe je door middel van de vlinder op de juiste manier in het boek te plaatsen. Vervolgens sluit je het boek en trek je 3x aan het touwtje. Open het boek en er vliegt een prachtige vlinder uit het boek!

De Surprise Butterfly Diary is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

suprise butterfly diary

Recensie
Inmiddels heb ik heel wat boeken en producten mogen recenseren. Echter is het nog nooit eerder voorgekomen dat ik tijdens het testen/beoordelen iets over het hoofd heb gezien. Dit keer dus wel…
Mijn dochter kreeg de Suprise Butterfly Diary om te testen. Helemaal blij was ze, nog voordat  de verpakking was geopend. Het ‘dagboek’ was namelijk in haar lievelingskleur rose.

De verpakking werd snel geopend en daar zagen we een prachtige  ‘dagboek’. We openden het ‘boek’ en zagen een prachtige rose vlinder. De bedoeling is dat je 3x aan het touwtje trekt – terwijl het boek dicht is  en de vlinder  in het boek zit – vervolgens open je het boek en vliegt de vlinder eruit. De kids vonden het helemaal geweldig!

DSC07224Maar op de verpakking  zag ik dat we een aantal dingen misten;  de gebruiksaanwijzing, een extra elastiekje en het notitieboekje. Geen goed begin voor een recensie dus…Normaal zou ik direct terug gaan naar de winkel, maar in dit geval hadden we hem dus voor een recensie gekregen. Via internet kon ik zo gauw geen contact gegevens vinden. Dus zou de hoofdredacteur van TrotseMoeders.nl er achter aan gaan…

Echter een paar dagen later – nog voordat we iets van de leverancier  hadden gehoord – zat ik de Suprise Butterfly Diary voor de zoveelste keer nog eens goed te bekijken. In de beschrijving staat namelijk ‘geheime bewaarplek en dagboek’ . Maar die geheime bewaarplek vond ikzelf niet zo geheim, omdat je deze direct zag als je het boek opende en de vlinder eruit vloog…

Het geheime opbergvakje
Het geheime opbergvakje

Ik had al vele malen gekeken of het boek niet ook ergens in het midden open kon, maar dat kon niet. Totdat er bij mij ineens een lichtje ging brandden; “Het zou toch niet zo zijn dat de achterkant open kan?” En ja hoor; dan blijkt dat het geheime opbergvakje aan de achterkant zit…. En wat vind ik in dat geheime opbergvakje? Juist, hier vind ik de gebruiksaanwijzing (hele handige plek voor nieuwe gebruikers, om deze hierin te leggen…), twee extra elastiekjes én het rose hartjes-notitieboekje.

Als de gebruiksaanwijzing gewoon in de verpakking had gezeten, was het voor ons direct duidelijk geweest dat aan de achterkant een geheime opbergvakje zat. Aan de andere kant; het is blijkbaar wel een echte geheime opbergplaats…

Het notitieboekje
Het notitieboekje

Alles dus toch nog compleet! Dochter helemaal blij met het rose vlindertjes-notitieboekje én de twee extra elastiekjes. Want het eerste elastiekje was binnen twee dagen al kapot, waardoor de vlinder niet meer kon vliegen. We hebben toen nog andere elastiekjes geprobeerd, maar deze waren of te groot of wel groot genoeg, maar deden het niet. Dus met deze twee extra elastiekjes kon ze de vlinder weer laten vliegen.

Ik heb via internet gezocht  of ze ook zakjes met deze elastiekjes verkopen, maar dat kon ik zo niet vinden. Dit zou wel erg nuttig zijn, want volgens mij gaan deze elastiekjes niet lang mee. Verder heeft de vlinder zich ook al vastgedraaid in de haren van mijn dochter, waardoor we de vlinder uiteindelijk uit haar haren moesten knippen, omdat we het niet los kregen. Of de vlinder vliegt tegen je gezicht of de  televisie aan…ook niet echt een succes.

De 'pagina' waar de vlinder uit vliegt
De ‘pagina’ waar de vlinder uit vliegt

Hoelang de vlinder zelf meegaat durf ik zo niet te zeggen. De vlinder ziet er erg kwetsbaar uit, dus het zou mijzelf niet verbazen als deze snel kapot zou gaan.

Aan de zijkant  van deze Suprise Butterfly Diary  zit een rose stift geklemd, die je er makkelijk op kunt klikken en eraf kunt halen. Ideaal voor al je geheime briefjes die je in de ‘dagboek’ kunt verstoppen.

DSC07222Al met al is de Suprise Butterfly Diary een ontzettend leuke vlinder, waar de kids veel plezier van kunnen hebben. Echter heeft de Suprise Butterfly Diary ook een paar (grote) minpunten;  de elastiekjes gaan niet lang mee, de vlinder kan zich vastdraaien in de haren en  de vlinder vliegt regelmatig ergens tegen aan (de t.v. , je gezicht of noem maar op). Tevens ziet de vlinder zelf  er erg kwetsbaar uit. Ik vraag me dan ook af, of deze wel lang meegaat.

Tot slot blijkt het geheime opbergvakje  wel erg geheim te zijn voor eerste gebruikers. Wellicht is het handiger  als de fabrikant de gebruiksaanwijzing gewoon in de verpakking stopt i.p.v. in dit geheime opbergvakje. Dan is het namelijk voor iedereen direct duidelijk waar het geheime opbergvakje zit….

Suprise Butterfly Diary
Flutterbye

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Het dagboek van Renia Spiegel

Een dagboek van een pubermeisje in de Tweede Wereldoorlog. Een joods meisje, die de oorlog …

Share
Share