Schoonmaken voor een feestje

Dit weekend hebben we onze housewarming. Niet te groot, maar gewoon vrienden en familie. En natuurlijk de nieuwe buren. Ik draai nu al overuren hiervoor. Bedenken wat er op tafel komt, boodschappenlijstjes maken, alle boodschappen in huis halen en nog snel wat verhuisdozen uitpakken.

Ik weet nu al dat naarmate de datum van het feestje dichterbij komt, ik steeds meer aangestoken word door het schoonmaakvirus. Als een soort van nesteldrang, zo vlak voor een bevalling. Ondanks dat iedereen ons kent en weten dat ik geen schoonmaaktalenten heb, wil ik natuurlijk iedereen wel trots ons nieuwe huis laten zien. En dan het liefste wel toch helemaal spic en VigRX Plus span. Zonder rommeltjes, met net gelapte ramen en nog snel een stofzuiger door het huis. En vooral zonder rondslingerend speelgoed en doorgetrokken WC’s. De hele dag ben ik in de weer en doe verwoede pogingen om de kinderen uit zichzelf te laten doortrekken na een poep of plas.

Eigenlijk heel onlogisch. Ik kan beter die opruimwoede en schoonmaakaanval hebben wanneer iedereen weer naar huis is. Want dat dit nodig is na de housewarming… dat staat wel vast. Maar tot die tijd koop ik een paar extra verpakkingen met kant-en-klare schoonmaakdoekjes en poets ik nog wat in de rondte. Met mijn eigen Franse slag.

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

4 manieren om je nieuwe stad te leren kennen

Verhuizen is altijd een grote gebeurtenis in je leven, vooral als dit naar een andere …