Zelf een boek uitgeven met Blurb!

geef je eigen boek uit via blurbWie weet droom je wel eens van het uitgeven van een eigen boek. Een boek waarin je de lekkerste recepten voor je kinderen zou kunnen zetten. Of een boek waarin al je ervaringen over die prachtige (of minder prachtige) kraamtijd voor eens en voor altijd op zou kunnen schrijven, zodat jouw zoon of dochter later weet hoe het voor je was. Of misschien heb je wel een leuk verhaal voor een kinderboek in je hoofd en zou je die ideeën graag willen omzetten in je eerste kinderboek. Maar het maken van van een eigen boek is bij veel drukkerijen pas mogelijk vanaf een bepaalde oplage en dan moet het ook nog worden goedgekeurd door de uitgever.

Blurb
Gelukkig is er nu Blurb.com. Via deze site kun je de gratis BookSmart software downloaden en dan zelf een boek maken en laten drukken. Het voordeel van Blurb is dat je het  boek dat je gemaakt hebt in elke gewenste oplage kunt bestellen. Daarnaast zijn de boeken tegen een zelf te bepalen prijs aan te bieden in de online boekwinkel van Blurb. Zo kun je je eigen boeken verkopen, maar ook vrienden en familie kunnen zo heel gemakkelijk boeken bijbestellen en alles lezen over jouw ervaringen met je kleintjes.

Goed vindbaar via Google

Daarbij wordt jouw boek, als je dat wilt, ook getagged zodat je boek vindbaar is via populaire zoekmachines, zoals google. Jouw boek over je kinderrecepten kan dus zomaar gevonden worden door anderen die het dan kunnen gaan kopen. En wil je je eerste boek laten zien aan je Twitter volgers, dan is dat ook geen probleem. Met de Blurb widget kun je al volgers op Twitter inzage geven in je boek.

Trend in Amerika

In Amerika is het inmiddels al een enorme trend en worden 1,2 miljoen boeken per jaar gedrukt die op die manier zijn gemaakt. Blurb is in Nederland actief vanuit Eindhoven, dus je hebt binnen een mum van tijd een boek in huis. Echt een aanrader wat mij betreft.

Share

About Yvon Reitsma

Check Also

Correctbook: eindeloos schrijven en tegelijkertijd het Goede Doel steunen

De missie van Correctbook is om voor 2023 1 miljoen kinderen in ontwikkelingslanden te voorzien …

Share
Share