Zeg kleine bever wat bouw jij knap

Bink en Dokus vinden het saai in huis en gaan voor t eerst buiten zwemmen. Het waait enorm. De beverdam kraakt en piept, de wind trekt eraan. Als de dam breekt, loopt hun meertje nog leeg. Dat mag nooit gebeuren. Er zit maar een ding op: bouwen, bouwen, bouwen. Snel snel snel.

Met CD: Zing mee met “Een kleine bever” en luister naar het verhaal
Voor leuke doe-opdrachten, tips en links kijk op www.zegkleine.nl

De prentenboeken in de vrolijke serie ‘Zeg kleine…‘laten jonge kinderen op een speelse manier kennismaken met het leven van zoogdieren.

Dit is het vijfde deel in de informatieve prentenboekenserie Zeg kleine voor kinderen van 3-8 jaar. Ook verschenen in deze serie: egel, zeehond, vleermuis, dolfijn

Ivo de Wijs schreef bij alle dierenverhalen een leuk meezingliedje.

Recensie:
In de opzet om de natuur dichter bij kinderen te brengen is de uitgeverij van dit boek zeker geslaagd! Het boek is informatief en ook verhalend.
Tijdens het verhaal over de twee kleine bevertjes Bink en Dokus die uit hun droge kamer gaan en uiteindelijk het water ingaan, lees je vol spanning mee over de storm, die de dam bijna kapot maakt. Gelukkig helpt de hele familie mee met het sjouwen van takken en weten ze de dam te repareren.
Als dat gelukt is, krijgen de twee kleine bevertjes nog een pluim van hun mama. Want zonder hun hulp was het zeker niet gelukt!
Daarna kun je nog informatie lezen over bevers: hoe ze eruit zien, wat ze doen en wat ze eten etc. Ook naar de website www.zegkleine.nl wordt verwezen. Daar kun je o.a. leuke tekeningen en wallpapers printen en allerlei weetjes te weten komen.
Uiteindelijk eindigt het boek met een cd met natuurlijk een liedje over een kleine bever. Een leuk liedje waar je het refrein zo van meezingt! Het verhaal staat er ook op.
Ook de tekeningen in het boek zijn niet mis. Ze zijn gewoon mooi! En duidelijk! Al met al een geslaagd informatief en ook verhalend boek.
Prima te gebruiken voor thuis en ook voor in de klas! Zeker met de website erbij, kun je er een leuke les omheen bouwen.
Dit soort boeken hebben duidelijk mijn voorkeur:  een mengeling van een duidelijk en leuk verhaal met daarin ook nog wat kennis verstopt en met mooie prenten. Om het geheel af te maken met nog een cd op de koop toe! Dat is pas echt genieten voor je geld. En dat genieten dat doen mijn kinderen ook!
Om heel eerlijk te zijn, heb ik gisteren meteen de hele serie van Zeg kleine… (dolfijn etc) aangeschaft. Juist, omdat ik zag hoe dit boek aansloeg bij mijn kinderen. Dus dat zegt genoeg, lijkt me!

Zeg kleine bever wat bouw jij knap – Vera de Backker en Sabine Wisman.
Kleuterboek, hardcover, 24 pagina’s,  Knnv Uitgeverij
Bestel dit boek hier via BOL.com>>

Share

About Nikky Lieuw- Schipper

nikky.schipper@gmail.com'
Op dit moment ben ik thuisblijfmoeder. Ik ben moeder van drie kinderen: een jongen en twee meisjes (tweeling). Ik ben gek op lezen, boeken en alles wat met taal te maken heeft.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share