Reis door de tijd V

Screenshot 2014-08-29 at 16.27.14De natuur op Muizeneiland verkeert in groot gevaar! Zo begint er voor Geronimo en zijn familie een nieuwe reis door de tijd. Helaas zullen ze hun doel niet zonder horten of stoten bereiken. Eerst komen ze per ongeluk terecht in de tijd van Napoleon, daarna in die van de Vikingen, en vervolgens belanden ze ook nog eens bij de oude Grieken.

Recensie
imageDe boeken van Geronimo Stilton zijn al een paar jaar een grote hit bij ons thuis. Begon het bij onze oudste, die zich met haar 12 jaar inmiddels wat te oud begint te voelen, nu is onze jongste van acht verslingerd aan de boeken.

De stroom boeken die verschijnt van de hand van Geronimo, of zijn zus Thea, in ieder geval van uitgeverij De Wakkere Muis lijkt wel oneindig te zijn. Er zijn verschillende series en soorten boeken, die met elkaar gemeen hebben dat muizen en andere dieren een hoofdrol spelen.

imageReis door de tijd V is het vijfde deel van de serie Reis door de tijd. In dit deel staat centraal dat de natuur op Muizeneiland in groot gevaar verkeert. imageProfessor Volt heeft een oplossing bedacht, maar heeft daarvoor een voorwerp uit een ver verleden nodig: de ring van koning Salomon. Deze ring heeft bijzondere krachten, waarmee harmonie en evenwicht hersteld kunnen worden.

Geronimo en zijn familie moeten met de Camouflex, de nieuwste tijdmachine van de professor, door de tijd reizen. Ze worden begeleid door de kleine robot Robetta. Maar ja, ze komen natuurlijk niet direct in de tijd van koning Salomon terecht.

Ze reizen van Frankrijk in de tijd van Napoleon naar de wereld van de Vikingen en via Kreta in de tijd van de Minotaurus naar het rijk van koning Salomo. Om daar slecht nieuws te horen … Gelukkig komen ze uiteindelijk weer veilig terug in Rokford, de hoofdstad van Muizeneiland.

image
Het concept van reizen door de tijd heeft mij altijd aangesproken. Stel je toch eens voor dat het kan, dat je persoonlijk getuige kan zijn van alle bijzondere dingen die in het verleden zijn gebeurt. Maar je moet altijd voorzichtig zijn, voor je het weet verander je iets en zelfs de kleinste wijziging 3.000 jaar geleden kan enorme gevolgen voor nu hebben …image

Leuk aan de Reis door de tijd-serie is dat het ook echt ergens over gaat, lezers maken kennis met een klein stukje geschiedenis, of met een verhaal dat betrekking heeft op die periode. De ontmoeting met de Minotaurus is natuurlijk gebaseerd op de bekende Griekse legenden over de Minotaurus, half man half stier die opgesloten is in een labyrint op Kreta. De boeken bevatten ook allerlei weetjes over de tijd waarin het verhaal zich afspeelt, dus de kids steken er ook nog iets van op.

Verder is Reis door de tijd V weer een echt Geronimo-boek, met vrolijke en afwisselende letters, onrustige maar aantrekkelijke lay-out en veel leuke en ook informatieve afbeeldingen. Aan het eind van het boek is veel informatie over de volken die de familie Stilton bezoekt, het natuurboek van Geronimo en het digidagboek van Robetta. Daarnaast zijn er leuke knutseltips opgenomen.

image

Nog zo’n fijn dik boek van Geronimo is Fantasia VIII.
Leuk om voor te lezen vanaf een jaar of 6, 7, maar daarna ook al snel goed zelf te lezen.

Reis door de tijd V – Geronimo Stilton
Deel 5 uit de serie “Reis door de tijd”, jeugdboek, hardcover, 313 pagina’s, De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Geronimo Stilton – Een nacht tussen de heksen

Een serie gloednieuwe fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Compleet met spelletjes, recepten en Diy’s en …