Marley Spoon Familiebox [recensie]

marley-spoon-recensie-copyright-trotse-moeders-1Marley Spoon is sinds eind vorig jaar actief op de Nederlandse markt. Het bedrijf bezorgt een foodbox vol met verse ingrediënten, vergezeld van recepten, tot aan de voordeur van klanten. Deze maand heeft Marley Spoon een foodbox speciaal voor families geïntroduceerd.

Aan de hand van het wekelijks wisselende familiemenu van 5 gerechten kan er ook rekening worden gehouden met de lastige eters aan tafel omdat je zelf kunt kiezen wat je wilt koken. De gerechten in de Familiebox zijn geschikt voor 2 volwassenen en 2 tot 3 jonge kinderen. Een box met 3 familiemaaltijden kost €59,40, ook andere formaten zijn beschikbaar. De box wordt thuisbezorgd in heel Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden en Zeeuws- Vlaanderen).

Recensie
Ik heb al veel over diverse maaltijdboxen gehoord, maar er zelf nog nooit een in huis gehad. De kennismaking met de Marley Spoon Familiebox was dus ook meteen een kennismaking met het concept van verse ingrediënten + een recept aan huis geleverd te krijgen.

marley-spoon-recensie-copyright-trotse-moeders-3In de ruime kartonnen doos die geleverd werd, zaten twee grote papieren zakken waarop duidelijk stond voor welke maaltijd de inhoud bedoeld was. De zakken konden als geheel de koelkast in, wel zo handig want dan hoef je niet meer te zoeken wanneer je wilt gaan koken. In iedere zak zit namelijk alles wat je nodig hebt voor een complete maaltijd (behalve de spullen en basis-ingrediënten die je geacht wordt in huis te hebben).

Maaltijd 1:
We hadden dus voldoende voor twee verschillende maaltijden. Als eerste ben ik samen met mijn 9-jarige dochter de pasta met kip gaan maken. En dat was even schrikken: hele stukken kipfilet, een sinaasappel die geraspt, ontveld en in stukken gesneden moest worden, een bak rucola waarvan verse pesto gemaakt moest worden….. De moed zonk me bijna in de schoenen.

marley-spoon-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Ik realiseerde me dat ‘koken’ in Huize Trotse Moeders neerkomt op ‘eten klaarmaken’, waarbij vaak gebruik gemaakt wordt van voorgesneden verse groenten en bijvoorbeeld een potje pest. ‘Echt koken’ is gereserveerd voor speciale gelegenheden, dan vind ik het heerlijk om tijd te maken om te kokkerellen. Maar nu betreft het een doordeweekse dag… Nou ja, dan maken we er maar een mama-tijd van, mijn dochter is gelukkig dol op helpen in de keuken.

marley-spoon-recensie-copyright-trotse-moeders-5 marley-spoon-recensie-copyright-trotse-moeders-6

Samen gaan we snijden en hakken. Voor de pesto blijken we niet het goede materiaal te hebben om de rucola fijn te maken, dus die snijdt mijn dochter handmatig in kleine stukjes. Het is reuze gezellig in de keuken en de sinaasappel ‘mag’ gelukkig ook gewoon geschild worden en daarna in stukjes gesneden.

Wanneer de maaltijd klaar is en de achterdochtige vragen van de jongens (“wat is dat groene…“) beantwoord zijn, smullen we met ons allen van een heerlijke maaltijd. De smaakcombinatie van de ingrediënten is echt lekker en er is ruim voldoende voor 5 personen (we houden zelfs nog over).

marley-spoon-recensie-copyright-trotse-moeders-7 marley-spoon-recensie-copyright-trotse-moeders-8

Maaltijd 2:
Na het gezellige kokkerellen en de heerlijke maaltijd, kreeg ik gewoon zin om de tweede zak open te maken. En tot mijn verrassing zaten daar ook 4 blikjes bij: 2 met witte bonen en 2 met gehakte tomaten. Erg prettig dat de bonen kant-en-klaar waren en dat ik me niet hoefde bezig te houden met ontvellen van tomaten! Sowieso was deze maaltijd een stuk minder werk: worstjes in de oven, uitje en peterselie snijden (deed mijn dochter), aardappels schillen (deed de Trotse Vader van onze kinderen) en ik kon gewoon aan de hand van het recept de saus gaan maken.

marley-spoon-recensie-copyright-trotse-moeders-9 marley-spoon-recensie-copyright-trotse-moeders-11 marley-spoon-recensie-copyright-trotse-moeders-12

Jammer genoeg was het pakket niet compleet: de paprikapoeder en de verse tijm ontbrak. Gelukkig had ik deze kruiden zelf in huis. Met name de tijm maakte dat het heerlijk begon te ruiken in de keuken.

marley-spoon-recensie-copyright-trotse-moeders-13 marley-spoon-recensie-copyright-trotse-moeders-14 marley-spoon-recensie-copyright-trotse-moeders-17

Eenmaal op het bord zag het er erg gezellig uit. En iedereen heeft weer met smaak gegeten!

marley-spoon-recensie-copyright-trotse-moeders-15 marley-spoon-recensie-copyright-trotse-moeders-18

En ook deze maaltijd was ruim voldoende, er was zelfs nog wat witte-bonen-in-tomatensaus over. Lekker voor bij het Engels ontbijt wat we in het weekend altijd maken! Kortom: deze eerste kennismaking met de Marley Spoon Familiebox was erg positief.

De Marley Spoon boxen kun je hier bekijken / bestellen >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Alles in één pan [recept]

Mijn kinderen zijn dol op “prutjes” zoals we dat noemen. Iets roerbakken en dan pasta …

Share
Share