Leuk met je kids: postcrossing

Nog niet zo lang geleden werd ik geattendeerd op Postcrossing. Een internationale website waarmee je kaartjes kan sturen naar personen over de hele wereld. Van Rusland tot Australië, maar ook China, Brazilië en Spanje. Wereldwijd registreren mensen zich hier gratis om gezamenlijk ansichtkaarten te sturen én te ontvangen. Ik ken natuurlijk het principe van pen-vrienden, maar dat is niet echt iets voor mij. Maar Postcrossing sprak me gelijk aan. Een attent kaartje sturen naar iemand aan de andere kant van de wereld en zelf af en toe een onverwachts kaartje retour krijgen uit verre oorden. Van wie zal dat dan zijn, uit welke streek en welke postzegel zit er op? Ik vind het vooral ook leuk omdat ik dit samen met mijn kinderen kan doen en zij hiermee ook meer van de wereld te weten komen. Waar gaat hun kaartje naartoe, waar ligt dit land en die stad? Wat vertellen we over ons en onze regio aan de persoon aan wie wij een kaartje sturen? En waar vandaan ontvangen wij een kaartje?

Hoe werkt het?
Bij Postcrossing.com heb je een eigen profiel waar je aan kan geven wie je bent en wat je leuk vindt om te ontvangen. Je kan er ook selecteren of je bijvoorbeeld ook post uit eigen land wil ontvangen. Zodra je een account hebt, kan je beginnen met het versturen van kaarten. In het begin mag je maximaal 5 kaarten versturen. Mag er natuurlijk ook maar ééntje zijn! Je drukt hiervoor op de send-knop en je ontvangt ad random een adres, een Postcrossing code en het profiel van deze persoon. Hier kan je wat meer lezen over naar wie je een kaartje gaat sturen. Kaartje kopen, kaartje schrijven, postzegel + adres + Postcrossing code erop en versturen maar. En dan wachten wanneer jij een kaartje ontvangt.

Verstuurd
Wij zijn vorige week gelijk aan de slag gegaan. Wij hebben 5 kaartjes verstuurd. Op precies te zijn naar Rusland, Oekraïne, China, Verenigde Staten en Taiwan. Voor mijn kinderen een feest om de kaartjes uit te zoeken, de postzegels te plakken en in de atlas uit te zoeken waar deze kaartjes naartoe gaan. Het was nog best even moeilijk om te bedenken wat we op de kaartjes gingen schrijven. Uiteindelijk gekozen voor een Haarlemse kaart. We hebben verteld wie wij zijn en wat wij zoal doen. Een kaartje dus zoals wij hopen die terug te krijgen. Heel benieuwd wanneer we iets terug kunnen ontvangen…

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Cortex Challenge Geo

Geo-versie van het snelle hersentestspel Cortex! Stel je hersens op de proef in dit leuke …

Share
Share