Emma en het Beestjesfeest

Emma werkt elke dag heel hard. Ze kookt, doet de was en boent het huis. Maar haar stiefzussen Bella en Susie bedanken haar nooit. Op een dag krijgen Emma’s stiefzussen een uitnodiging voor het grote Beestjesfeest in Parijs. Emma mag mee… om hun koffers te dragen. Dan vindt ze op het balkon een grote doos, speciaal voor haar. Zo begint een tijd vol verrassingen!

Recensie
Een schattig boek lijkt mij, als ik de kaft van het boek zie. Bloemetjes in de vorm van een hart, een leuk lieveheersbeestje in het midden. De titel Emma en het Beestjesfeest trekt wel mijn aandacht. Bovenstaande achterflaptekst had ik nog niet gelezen, dus nieuwsgierig begon ik met voorlezen van dit boek aan mijn dochter. Al snel kwam ik tot de conclusie dat het boek minder verrassend was dan ik had gedacht…

Komt het bovenste stukje hier je ook zo bekend voor? Maar dan met andere namen? Dat kan kloppen, want Emma en het Beestjesfeest vertelt eigenlijk het verhaal van Assepoester, maar dan in een ander jasje. Geen knappe prins en geen slonzig meisje dat uiteindelijk een prinses wordt, maar dieren spelen in dit verhaal de hoofdrol. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje teleurgesteld was tijdens het lezen. Niet dat het verhaal niet mooi is, alleen ik mis de originaliteit. Emma en het Beestjesfeest heeft wat mij betreft niet zoveel magie als het klassieke sprookje Assepoester. In huis blijkt echter de mening hierover te verschillen…

Kinderen zijn vaak dol op beestjes en mijn dochter is daar zeker geen uitzondering op. Moeiteloos herkent zij ook het verhaal van Assepoester, maar ze kan deze beestjesvariant zeker wel waarderen. De bonte en levendige prenten zullen daarbij zeker een belangrijke rol spelen! Het boek heeft eigenlijk alles in zich wat de nieuwsgierigheid prikkelt en dus is de kans groot dat een kind dit boek zal pakken als het ergens in het zicht ligt. Misschien vind je als ouder zelf dit boek wat tegenvallen omdat het niet rijmt met jouw jeugdherinnering, maar kinderen zullen waarschijnlijk genieten van deze moderne en grappige variant van het sprookje.

Emma en het beestjesfeest – Alex Smith
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Van Goor
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

De zes dienaren

Als kind ging ik ieder jaar naar De Efteling, toen nog met alleen het sprookjesbos …