Obesitas bij kinderen

De Nederlandse kinderartsen die aangesloten zijn bij het Nederlandse Signalerings Centrum Kindergeneeskunde, hebben een onderzoek uitgevoerd. Zij hebben hierbij gekeken of kinderen met ernstige obesitas risicofactoren hadden voor hart- en vaatziekten. Van 2005 tot 2007 hebben ze de kinderlijke bezoekers met obesitas van de polikliniek onderzocht.

Twee derde van de kinderen met deze ernstige obesitas heeft één of meerdere risicofactoren voor deze hart- en vaatziekten. En dit zelfs bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Daarom is het belangrijk dat er al vanaf kleins af aan gelet word op het voedingspatroon van het kind. Dit betekend niet dat als je kindje een beetje mollig wordt, je hem of haar meteen op dieet zet, want dat hoort bij het kind zijn. Maar wel zal er een beetje opgelet moeten worden of er niet alleen te veel snoep gegeten wordt, maar dat je kindje ook genoeg aan groentes en fruit binnen krijgt.

Van deze kinderen met obesitas en kans op hart- en vaatziekten, is met maar liefst 56% de verhoogde bloeddruk de grootste boosdoener op het gebied van risicofactoren. Verder heeft ook nog de helft van de kinderen last van een te hoog cholesterolgehalte in het bloed en bij een op de zeven werd er een verhoogde bloedsuiker gevonden. 0,7% had maar liefst al ouderdomssuikerziekte…

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

5 natuurlijke producten voor een stralende huid

Met deze natuurlijke producten laat je jouw huid stralen Wil jij ook een stralende huid? …