Je haar doneren brak je hart [persoonlijke blog]

Lieve Syrah, wat ben ik ongelofelijk trots op jou. Je weet niet half hoe trots hoewel ik het je al minstens twintig keer heb gezegd. Dankzij jou loopt er over een half jaar een ander meisje met een prachtig pruik op haar hoofd rond. De prijs die jij er echter voor moet betalen is best groot aangezien je hart nu gebroken is.

Je haar was prachtig. Het was dik en het was lang. Het is nog steeds prachtig en dik, maar heel erg kort. Het is korter geknipt dan de bedoeling was, maar daardoor kon je ook meer haar doneren. Iets meer dan veertig centimeter ging er richting Stichting Haarwensen*, daar heb je twee jaar lang voor gespaard.

Nu lijkt dat niet zo moeilijk, maar het was best een opgave aangezien je haren kammen steeds meer pijn ging doen. Je had het vorig jaar al af willen knippen, maar besloot door te gaan voor dat ene meisje zonder haar. Wat knap van je en zo ontzettend lief. Er waren mensen die het een slecht idee vonden het af te knippen, ‘het staat je zo mooi’, daardoor was je bang voor de reacties na het knippen.

Maar meisje, wat was je dapper dat je het toch deed. Je maakte je nog druk om reacties, maar groeide ook van trots, van het idee dat je iets kunt betekenen voor een ander. En lieverd…

wat vind ik het verschrikkelijk voor je dat je vriendje het daarom heeft uitgemaakt!

Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik meteen wist dat het wel de reden moest zijn toen hij jou de schuld gaf van iets om het vervolgens uit te maken, maar toen je erachter kwam dat hij het deed omdat hij vindt dat je nu op een jongetje lijkt brak mijn hart.

Mijn lieveling, mijn prachtige mooie meisje. Het spijt me dat zoiets moois en onbaatzuchtigs tot  zulk verdriet moet leiden. Dit zegt helemaal niets over jou, je bent nog exact hetzelfde als voordat je haar eraf ging. Dit zegt alles over hem. Maar wat moet ik als moeder zeggen over tienjarige jongetjes? Ze zijn nog net zo klein als jij. Jouw verdriet is echter groot en het enige dat ik tegen je kan zeggen is dat hij op een dag zal inzien dat je haren weer zijn aangegroeid en dat hij zijn mooie vriendinnetje heeft laten gaan omdat hij niet wilde zien wat voor prachtkind jij bent.

Jij hield voor ogen dat jouw ‘haarverlies’ tijdelijk was, maar dat de ‘haarwinst’ voor een ander meisje voor langere tijd is.

Ik hou van je. Ik hou van je met heel mijn hart. Altijd. Op welke manier dan ook. En ik ben er waanzinnig trots op dat uitverkoren was om jouw moeder te worden.

Liefs Mama

*Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik

Voor andere, persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

About Leandrah

c.aagenborg@chello.nl'
Mijn naam is Leandrah. Ik ben de trotse moeder van dochter Syrah (2007) en zoon Jonah (2011). Onze dochter heeft in 2014 in een revalidatie traject gezeten, omdat er een vermoeden was dat zij aan een val hersenletsel heeft overgehouden. Dit is een zeer intensief traject geweest. Het niet kunnen concentreren en het niet goed kunnen opslaan van informatie bleek na lang onderzoek niet het enige probleem te zijn, Syrah is moeilijk lerend en heeft een lager IQ dan gemiddeld. Dat zijn maar uitslagen, voor ons is ze een kindje dat zich bekommert om andere kinderen en ontzettend lief is. Niet snel daarna mocht ze naar speciaal basisonderwijs en sinds september 2019 zit ze op het praktijkonderwijs. Onze zoon Jonah ontwikkelt zich in een razend tempo en is ontzettend nieuwsgierig. Hij heeft een goed analytisch denkvermogen en weet binnen enkele seconden verbanden te leggen, ook in situaties waarin hij nog nooit eerder is geweest. Hij is zeer leergierig en neem alles in zich op als een spons, maar heeft echter wel moeite met sociale situaties. Hij kan zich gelukkig ook goed alleen vermaken en speelt graag urenlang met zijn bussen, trams en treinen. O en met de iPad, maar dat is geheim ;-).

Check Also

Haar doneren [persoonlijke blog]

Soms kunnen je kinderen dingen doen waar je heel erg trots op bent. Zo heeft onze …