Shock – Mel Wallis de Vries

shock-mel-wallis-de-vries-trotse-moedersStel je voor: je beste vriendin verdwijnt na een schoolfeest. Alleen haar fiets en haar bebloede jas worden gevonden. Je wordt verscheurd door verdriet, maar ook door angst. Wat is er die avond met haar gebeurd? Pas na maanden lukt het je om je leven weer op te pakken.

Maar dan keert de moordenaar terug. En dit keer komt hij voor jou. Kun je nog vluchten? Of is het te laat? De waarheid blijkt nog gruwelijker dan je had gevreesd.

Recensie

Screenshot 2014-11-02 at 10.21.58Screenshot 2014-11-02 at 10.21.43Deze nieuwste jeugdthriller kwam zaterdagmiddag binnen per post. Drie uur later was hij uit…. Mijn oudste zoon heeft al eerder boeken van Mel Walles de Vries gelezen en ook deze konden niet worden weggelegd tot ze uit waren. Ditmaal heb ik zelfs een foto gemaakt van mijn zoon, terwijl hij de deur open ging doen omdat er aangebeld werd. Het boek werd gewoon al lopende verder gelezen 😉

Dit boek was spannender dan de eerder gerecenseerde boeken van Mel Wallis de Vries. Toen ik las waarover het ging, aarzelde ik dan ook of mijn zoon niet te jong was voor dit boek. Het is geschreven voor kinderen vanaf een jaar of 13 en mijn oudste moet nog 11 worden. Vandaar dat hij er overdag in begon, voor ’s avonds leek het me te heftig. Tussendoor stelde ik -tot frustratie van zoon-lief- steeds vragen om te peilen of het niet té heftig was, maar hij kan goed fictie en werkelijkheid scheiden en genoot zichtbaar.

Screenshot 2014-11-02 at 10.21.30

Hieronder een samenvatting van de echte recensent van dit boek, mijn oudste zoon, in zijn eigen woorden:

Screenshot 2014-11-02 at 10.16.44Het boek gaat over een vakantie in Frankrijk. Eén vriendin wordt vermist en iedereen denkt dat ze dood is. De andere vier gaan uiteindelijk door met hun eigen leven ook al is het lichaam van die ene vriendin (Emma) nooit gevonden en weten ze niet wat er nou eigenlijk gebeurd is.

Screenshot 2014-11-02 at 10.16.21Iemand neemt te veel rustpillen omdat ze er niet meer tegen kon waardoor ze in het water valt en verdrinkt. Op een beveiligingscamera duiken op een gegeven moment films van Emma op, maar niemand gelooft dat ze nog leeft. De vriendinnen die over zijn willen eigenlijk doorgaan met hun leven, maar er gebeuren steeds enge dingen waardoor ze bang worden. Het lijkt alsof er een moordenaar is….

Ik vond het een erg leuk boek, best spannend en soms een beetje luguber. Ik wil echt ALLES van Mel Wallis de Vries lezen en ik hoop ook dat er steeds zo’n cool elastiek om haar boeken blijft zitten.”

Screenshot 2014-11-02 at 10.17.17

Shock – Mel Wallis de Vries
Bekijk op bol.comHardcover, elastiek om boek, 256 pagina’s
Jeugdthriller, Young Adult, uitgeverij de Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-11-02 at 10.17.05

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Kansloos

Zes jongeren krijgen in hun vakantiehuis een waarschuwing: Ga nooit naar buiten, vertel altijd de …