prentenboek

Een muizenavontuur

Een groot oud huis kan soms een gevaarlijke plaats zijn als je een klein muisje bent! Terwijl grote broer Tom de kamers afzoekt naar iets lekkers om te eten, heeft kleine Tim het gevoel dat er iets is dat hen in de gaten houdt…

Recensie

Een muizenavontuur is een spannend boek en toch helemaal niet eng. Het gaat over 2 muizen in een groot oud huis met eindeloos lange gangen en wel honderd kamers. Het leuke is dat Tim op elke bladzijde wel bang is, maar Tom het telkens afdoet alsof er niets is. “Maar…” zei Tim. ‘Maar wat?” Onderbrak Tom hem, “er is buiten niets om bang voor te zijn, hoor. Kom laten we gaan.” Herkenbaar, als je kijkt naar kinderangsten en hoe je daar dan als ouder op reageert.

Het leuke van dit kinderboek is dat de tekst juist niet overeenkomt met de tekeningen! In de tekst lijkt het of er niets is om bang voor te zijn, maar op elke bladzijde zie je wel de poes die achter iets verscholen zit en op de loer is. Totdat… je opeens onder het kleed geconfronteerd wordt met een geweldige kat pop- up!

Een muizenavontuur is met heel veel zorg en liefde gemaakt. Met prachtige tekeningen en leuke teksten. Om eerlijk te zijn, ben ik helemaal over stag. Voor mij is het zo klaar als een klontje: uitgeverij Christofoor zet pareltjes van prentenboeken neer. Het zijn echt boeken, die je wilt hebben om de heb!

Een muizenavontuur – Ruth Brown
Prentenboek / Pop-upboek, hardcover, 24 pagina’s, Christofoor

Share

About Nikky Lieuw- Schipper

nikky.schipper@gmail.com'
Op dit moment ben ik thuisblijfmoeder. Ik ben moeder van drie kinderen: een jongen en twee meisjes (tweeling). Ik ben gek op lezen, boeken en alles wat met taal te maken heeft.

Check Also

Zo kun jij je rijangst overwinnen

Veel volwassenen hebben last van rijangst. Bijna de helft van de inwoners van Nederland zit …

Share
Share