App: Vakantie EHBO gids

Vandaag eens naar een zooi app gezocht en geïnstalleerd. Veel vond ik ook niet. De woorden Nijntje, boerderij, voorlezen en kleuters gaven allemaal (nog) geen hits helaas.

Wel vond ik iets van Agis, de zorgverzekeraar. Agis heeft een app die Vakante EHBO gids heet. Klinkt handig. De belangrijkste twee onderdelen zijn EHBO-tips, onderverdeeld in Actieve vakantie, Vakantie in de tropen, Vakantie met kinderen en Zonvakantie (en daaronder weer subcategorieën) en EHBO woordenboek.

De EHBO-tips zijn eigenlijk FAQ’s. Dus bij Vakantie met kinderen –> insectenbeet vind je antwoorden op de vragen: Hoe voorkom ik een tekenbeet, Wanneer naar de dokter met een tekenbeet? Hoe behandel ik een kwallenbeet? etc. Het antwoord bevat steeds enkele regels duidelijk tekst, geen plaatjes. Het EHBO-woordenboek is een handige alfabetische lijst met ziektebeelden en symptomen en de vertaling daarvan in 8 talen. Gek genoeg wel Fries en Afrikaans, maar geen Italiaans. Jammer.

Voetschimmel is in het Afrikaans “atleetvoet” en tandvlees in het Fries is “toskfleis”. Dat je het weet.

Tot slot staan er op de app nog de contactgegevens van Agis. De vakantiedokter is alleen tijdens kantooruren te bereiken. Beetje jammer…

 

About marijke

marijke@ideacomapny.nl'

Check Also

Expeditie Archeon – kamperen in Archeon [verslag deel 2]

Kamperen in Archeon, dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je …