INKIE Meer dan kleurboek

Het INKIE-Meer dan kleurboek. De titel zegt het al, het is veel meer dan alleen een kleurboek. Het is een echt doeboek vol creatieve uitdagingen. Je kunt kleuren, er zijn bladzijden om allerliefste dingetjes (bioscoopkaartjes, schelpjes, dingen die je vindt) te bewaren, dieren- en andere soorten sudoku’s, prachtig gedetailleerde kleurplaten die nog een uitdaging kunnen zijn om te kleuren en tekeningen met de opdracht ze met mooie patroontjes in te kleuren, leuke moppen, woordzoekers, vlekken maken en daar leuke tekeningen van maken, strips, dagboekpagina’s, verschillen zoeken, rekenopdrachtjes, om maar een handvol voorbeelden te noemen.

Het doeboek is afgeleid van het tijdschrift INKIE dat bedoeld is voor meisjes van 7 jaar t/m 10 jaar. Die grote leeftijdsgroep zie je ook terug in het doeboek. Er zit ook voldoende uitdaging in voor oudere meisjes, zonder dat het de kleintjes demotiveert. Voor hen zit er juist groeiruimte in. Mijn jongste dochter van 6 jaar zit nog in groep 3 en heeft zich vol enthousiasme ontfermd over het Inkie doeboek. Sommige opdrachten zijn inderdaad nog wat te hoog gegrepen, maar met de meeste dingen kan ze goed uit de voeten. Ze heeft haar grote zus van 10 jaar nog niet echt de kans gegeven om er iets mee te doen, maar ook voor haar staan er leuke dingen in.

Ik moet zelf erg denken aan het tijdschrift Flow, maar dan in een uitvoering voor jonge meisjes. Net zoals Flow is het INKIE-doeboek mooi vormgegeven, gevarieerd, vol leuke en inspirerende dingen, mooie kleuren, stevig papier.

Na aanleiding van dit INKIE Meer dan kleurboek vermoed ik dat het INKIE tijdschrift ook erg leuk is. Ik vrees alleen dat mijn beide meiden, van 6 jaar en 10 jaar, het allebei erg leuk zullen vinden en er nog wel eens wat strijd om geleverd zal worden. Zeker een aanrader dus!

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …