Fidget Cube: friemelen om tot rust te komen

Een Fidget cube of friemelkubus is niet meer of minder dan een speeltje waarmee je kunt “friemelen”. Misschien denk je “waarom zou je dat willen?”, maar denk dan eens aan al die mensen die of met een pen klikken of met hun benen wiebelen of met hun vinger op tafel tikken…. Heel veel mensen hebben de behoefte om iets te bewegen of kleine bewegingen te maken. En dat is vooral merkbaar wanneer ze zich moeten concentreren….

Voor mensen die dit niet hebben, is het vaak irritant. Een collega die constant met een stoel wipt, een kind wat maar niet stil zit in de klas…. Maar deze mensen, en dat is een hele grote groep, hebben kennelijk de behoefte om dit te doen. Het is dan ook moeilijk te onderdrukken. Sterker nog: wanneer ze niet kunnen “friemelen” worden ze juist onrustig!

Een stressbal is een item die vaak gegeven wordt aan met name kinderen die steeds zitten te bewegen. Maar nu is er iets nieuws: de fidget cube! en het lijkt erop dat deze vinding voor ieder soort “friemelaar” een prima hulpmiddel is om rust te vinden en om beter te kunnen concentreren.

Deze kunststof kubus werd bedacht door twee Amerikaanse broers en met een crowdfunding via Kickstarter wisten ze het geld bij elkaar te krijgen om de fidget cube ook daadwerkelijk te laten maken. Het werd een enorm succes, eerst in de Verenigde Staten, maar nu ook in ons land. Wij hadden eerder al de rage van de Fidget Spinner, een speeltje met een vergelijkbaar effect, maar waar deze vooral gebruikt wordt om kunstjes mee te doen, is de fidget cube een erg handig hulpmiddel bij stress en onrust gebleken. Kijk maar even naar onderstaande video. Wanneer je een beetje Engels kunt verstaan, is hij extra grappig!

Zoals alle kubussen heeft ook deze ‘friemelkubus’ 6 vlakken. Ieder vlak heeft andere eigenschappen. Zo is er voor iedere ‘friemelaar’ wel iets te doen wat hij of zij prettig vindt:

• Flip (schakelen)
• Glide (glijden)
• Click (klikken)
• Spin (draaien)
• Roll (rollen)
• Breathe (ademhalen)

De echte Fidget Cube is in verschillende kleuren te krijgen. Klik hier om deze te bekijken / bestellen >>>>

Er zijn ook Fidget Cubes, van de makers van de echte Fidget Cube, met een Marvel Superhelden design.

 

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De introvert die in vrijwillige quarantaine ging [persoonlijk verhaal]

Ken je die mop van die introvert die in quarantaine ging en daardoor een heel …

Share
Share