Kindje op komst

Volgens de ondertitel is Kindje op komst het leukste magazine voor aanstaande mama’s en papa’s. Een tijdschrift waarin aanstaande ouders kunnen lezen over alle zaken rondom de zwangerschap en geboorte. Het blad komt vier keer per jaar uit.

Ik ben nu zeven maanden zwanger en voor mij sluit het tijdschrift aan op de dingen die me op dit moment bezig houden. Een handige checklist wat ik nog moet regelen voor de bevalling, body en beauty tijdens de zwangerschap, bevallen in bad en inleiden. Ik lees het blad met veel plezier. De columns zouden van mij wat luchtiger mogen en meer mogen gaan over dagelijkse, herkenbare, grappige momentjes van zwangere vrouwen of mannen van zwangere vrouwen. En over mannen gesproken… Die zijn vreemd genoeg niet of weinig te vinden in Kindje op komst. Apart, want dit zou het leukste magazine voor aanstaande mama’s én papa’s moeten zijn.

Ik vraag mijn eigen man om het blad te lezen en hij doet een serieuze poging. Na een paar minuten wordt het tijdschrift opzij gelegd. Hij kan geen één artikel vinden dat hij interessant genoeg vindt om te gaan lezen. “Er komt geen enkele man in voor” en “alleen de vrouw wordt aangesproken in de artikelen” zijn de grootste bezwaren van zijn kant. Nou kan ik me inderdaad voorstellen dat een man zich niet aangesproken voelt door titels als “negen maanden body & beauty” of “manager van je eigen borsten”. Zowel de inhoud als de vormgeving zijn gericht op vrouwen en dus niet aantrekkelijk voor mannen. De “papa’s” kunnen wat mij betreft dus uit de ondertitel gehaald worden. Voor aanstaande mama’s is het wel een erg leuk magazine.

Kindje op komst verschijnt 4x per jaar en is alleen in abonnementsvorm te verkrijgen. Voor € 12,50 ontvang je 3x het tijdschrift Kindje op komst en 1x het vervolgblad Baby’s eerste jaren. Dit laatste tijdschrift verschijnt 1x per jaar. Een abonnement afsluiten kan hier>>

About Tamara Grevers

tamaragrevers@gmail.com'

Check Also

Henry! [recensie]

Nederland, begin jaren zestig. De welvaart groeit en twintiger Henry Imholz, wereldburger en zoon van …