Het grote waarom-boek

Waarom slapen we?
Waarom zijn er geen dinosauriërs meer?
Waarom is het s’ avonds donker?
Waarom heeft een kameel twee bulten?
Waarom laten we soms windjes?

Jonge kinderen zitten vaak met heel wat vragen waar je als (groot-)ouder niet meteen een antwoord op weet. Want hoe leg je uit waarom bijen honing maken? Of misschien weet je zelf niet meer waarom de maan van vorm verandert? Het grote waarom-boek geeft simpele antwoorden op de meest gestelde, vaak complexe kindervragen.

Draaiende schijfjes, uitklapbare luikjes en verrassende tekeningen prikkelen de nieuwsgierigheid van jonge kinderen. Tientallen leuke weetjes voor wie wijzer wil worden over de wereld. Een boek om te lezen met je ogen en je handen.

KIDIDOC is een succesreeks met vertalingen in twintig landen. Een fantastische én originele ontdekkingstocht voor actieve kleuters en nieuwsgierige kinderen. Op al hun vragen geeft KIDIDOC het mooiste en prettigste antwoord. Voor iedereen die verwonderd wil blijven.

Recensie
In Het grote waarom-boek worden meer dan 100 kindervragen beantwoord. Het leuke aan dit prentenboek is dat de vragen en antwoorden verduidelijkt worden met behulp van prachtige illustraties. Maar het blijft niet alleen bij illustraties. Het boek bevat heel veel flapjes en diverse draaischijven. Deze flapjes en draaischijven zorgen ervoor dat kinderen het boek eigenlijk al direct leuk vinden. Voor een duidelijk overzicht van alle vragen, zit voorin het boek een index waar alle vragen beschreven staan. De vragen zijn per categorie ingedeeld, zodat je in één oogopslag kunt zien of de vraag van jouw kind ertussen staat. De verschillende categorieën zijn o.a. op het ijs, ’s nachts, je lichaam, op het platteland en nog veel meer categorieën.

Zonder dat ik ook maar één woord in Het grote waarom-boek had gelezen, vonden mijn kinderen van 3 jaar en 5 jaar, dit al een leuk boek. Ze waren direct verkocht aan alle flapjes en draaischijven in het boek. Toen ik uitlegde dat dit boek allemaal vragen beantwoorde, werd vooral de oudste erg nieuwsgierig. Hij bedacht gelijk een aantal vragen voor het boek. Helaas stond van zijn vragen er maar één in het boek. Maar desalniettemin is Het grote waarom-boek een ontzettend leuk en leerzaam boek. Ideaal om in huis te hebben voor veel kindervragen, waar je zelf niet direct een antwoord op hebt.

Het grote waarom-boek – Sylvie Baussier
Prentenboek, hardcover, 42 pagina’s,NBD/Biblion
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>


About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …