Bring Home the Fun

Inmiddels is het al bijna ‘gewoon’ aan het worden voor veel mensen. Kinderen die thuis zijn van school. En niet omdat het vakantie is, maar omdat het niet verstandig is om het Corona-virus ongecontroleerd te verspreiden. Hoewel vanaf 11 mei 2020 basisscholen op een aangepaste manier open gaan, blijft het prettig om manieren te blijven vinden om kinderen thuis ook bezig te houden. Te laten leren en vooral te laten spelen. Want spelen is voor veel kinderen de leukste manier van leren!

Hasbro medewerkers zijn naast “speelgoed bedenkers” ook mensen die nu vanaf huis werken, al dan niet met kinderen. Hoe zij dit beleven is te zien op het filmpje wat je zien wanneer je op DEZE LINK klikt. Echt een leuk filmpje, met herkenbare situaties, zonder verborgen commerciële gedachte. Kijk zelf maar.

Natuurlijk was er wel wat Hasbro speelgoed te zien, maar ook ideeën als “knikkeren” kwamen voorbij. Zelf zul je ook creatief moeten zijn. Speelgoed wat voor ‘buiten’ bedoeld is, zoals NERF, is lastiger te gebruiken wanneer je alleen een balkon hebt. Tenzij je het niet erg vindt om in no-time zonder “pijltjes” te zitten. Huize Trotse Moeders is gelukkig voorzien van een tuin, maar ook hier wordt speelgoed nu anders ingezet, met name omdat mijn kinderen nu niet met vrienden / vriendinnen kunnen afspreken. NERF is nu populair om zelfgemaakte targets mee te schieten. Afbeeldingen die op toiletrollen geplakt zijn en op enige afstand op een tafel staan. Eerst knutselen, daarna spelen.

Wat we ook doen is huiswerk in spelvorm gieten. Met een dobbelsteen en opdracht kaarten. En dan de antwoorden met het “Get a Grip” set laten opschrijven. Zo worden sommen ineens leuk! Of het spel Dokter Bibber wordt gebruikt voor bonuspunten. Wanneer je 6 gooit, mag je proberen om een onderdeel te pakken. Gaat de rode neus niet branden, dan heb je daarmee een bonus verdiend, bijvoorbeeld een hint over een antwoord. Of het vervangen van een vraag.

Voor kinderen, zoals de mijne, die graag bewegen is Twister een heerlijke uitdaging. Vooral met twee honden in huis 😉

En zo is speelgoed op heel veel verschillende manieren te gebruiken. Natuurlijk doen we ook “gewoon” spelletjes, maar de nieuwe spelvormen die er gecreëerd worden, zijn momenteel meer in trek. Mocht je financieel ruimte hebben, denk dan eens aan een nieuw spel en probeer ook daarmee andere spelvormen te verzinnen.

Ideeën en inspiratie kun je op de website https://shop.hasbro.com/en-us/bring-home-the-fun vinden. Zoals hoe je een Peppa Pig cake kunt maken. Natuurlijk is het wel in het Engels, maar omdat het filmpjes zijn waarin stap voor stap te zien is wat je moet doen, is het prima te volgen. Voor oudere kinderen is het maken van een stop-motion filmpje, zoals je bij Transformers kunt zien, vast ook leuk om thuis te maken. Misschien niet met als titel “food fight”….

Veel spel- en speelplezier thuis gewenst! En blijf gezond!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Inspiratie voor decoratie in de kinderkamer

Is het tijd om de slaapkamer van je kind eens in een nieuw jasje te …

Share
Share