Julianatoren presenteert: Thomas de stoomlocomotief [verslag]

thomas-julianatoren-vierkant-trotse-moedersTijdens ieder weekend in september geven Thomas de stoomlocomotief en zijn vrienden maar liefst 4 stomende shows per dag waarbij het publiek kan mee zingen en dansen met de vrolijke liedjes. In deze nieuwe show kunnen Thomas en de dikke controleur jouw hulp goed gebruiken om een probleem op te lossen. na de show kan je natuurlijk met Thomas en de dikke controleur op de foto.

Bijna dagelijks zien we een reclame van pretpark Julianatoren in Apeldoorn voorbij komen. En de laatste weken is er in de reclame te zien dat er in september een nieuwe show van Thomas de stoomlocomotief te zien is.

Mijn zoon is dan ook superblij als ik hem vertel dat wij daar namens Trotsemoeders.nl heen mogen. Hij is een groot fan van deze locomotief en met zijn leeftijd van bijna 5 jaar is hij een geschikte kandidaat voor het testen van de attracties die Julianatoren biedt. Wij hebben er zin in.

Tijdens de reis naar Apeldoorn zijn we al druk aan het speculeren over wat er allemaal te doen is in het pretpark en waar de show van Thomas de stoomlocomotief over zal gaan. Als we bij het park aankomen worden we keurig door meerdere verkeersregelaars naar een parkeerplek gewezen. Vanaf het parkeerterrein worden we met een bus naar het pretpark gebracht. In de bus hoor ik allemaal opgewonden kinderstemmen over Thomas de stoomlocomotief praten. Als we het park betreden word ik even overdonderd door de drukte, maar mijn zoon heeft alleen maar oog voor alle attracties die in de folder ziet staan die we bij de ingang hebben gekregen.

IMG_2828

Al snel lopen we op het reuzenrad af, het lijkt ons beide leuk om daar mee te beginnen en zo een goed overzicht van het park te krijgen. Ons geduld word meteen even op de proef gesteld, want er staan al veel mensen te wachten, maar we sluiten rustig aan. Als we eenmaal bovenin het reuzenrad zitten, kunnen we goed zien wat de Julianatoren te bieden heeft. Wat is hier veel te doen, mijn zoon kan niet wachten om de rest van het park te bekijken.

Maar eerst gaan we naar de grote circustent om de nieuwste show van Thomas de stoomlocomotief te bewonderen. De tent zit goed vol, maar we kunnen nog een mooi plekje vinden. De kinderen die het willen mogen ook vooraan op krukjes zitten. De show begint met een aantal vrolijke en bekende liedjes, veel kindjes zingen uit volle borst mee. Als de dikke controleur en Thomas op het toneel verschijnen, zie ik bij alle kindjes een grote smile op het gezicht verschijnen. De dikke controleur is zijn zakhorloge kwijt geraakt, en zonder zijn zakhorloge vertrekken de treinen te laat en ontstaat er chaos op het station. Iedereen in de zaal helpt mee om het zakhorloge te vinden.

IMG_2836

De kinderen en hun ouders worden helemaal bij de voorstelling betrokken en iedereen doet leuk mee. De liedjes zijn makkelijk mee te zingen en zitten vol leuke bewegingen die de kinderen na kunnen doen. Gelukkig word het zakhorloge van de dikke controleur weer gevonden en is de show na ongeveer 20 minuten aan zijn einde gekomen. Voor wie het wil is er nog tijd om met Thomas en de controleur op de foto te gaan, maar dan moet je wel even geduld hebben, want de rij is lang. Omdat mijn zoon erg nodig naar het toilet moet en het er naar uit ziet dat we minstens 15 minuten moeten wachten, slaan we de fotosessie over.

julianatorenDaarna gaan we het park in want er is hier zo veel te doen. Zo gaan we naar de zweefmolen en de muizenschommel en als we in de helivlucht zitten hebben we zicht op de achtbaan ‘jul`s rollerskates.’ Zouden we hier in durven? Na een tijdje kijken besluiten we er voor te gaan. Dat de achtbaan een favoriete attractie is bij vele kinderen is aan de rij te zien, maar dat houd ons niet tegen. En het is het wachten waard geweest, want we gillen het uit van plezier. En ik ben supertrots op mijn zoon dat hij hier in durfde.

IMG_2848Hierna volgt een ritje door het dino bos, wat heel slim eindigt in Jul`s poffertjesrestaurant en omdat we van al die attracties reuze honger hebben gekregen bestellen we een heerlijke portie poffertjes. Als je liever iets anders eet, dan kun je ook in dino`s cafetaria terecht en als je zelf iets hebt mee genomen dan is er in Jul`s picknickbos genoeg ruimte om dat op te eten.

De rest van de dag proberen we nog meerdere attracties uit en hebben we samen een hoop lol. Bij sommige attracties is de wachtrij vrij lang en is de wachttijd 10-15 minuten, maar het is dan ook prachtig weer, dus een ideale dag voor een bezoek aan dit park. En dat doen vandaag een heleboel mensen.

Het leuke is dat ik niet alleen kinderen zie genieten, maar ook (groot)ouders lijken het enorm naar hun zin te hebben.  Na nog een klein uurtje spelen op het springkussen en de stormbaan sluiten we deze dag af met een lekkere suikerspin. Wij hebben een superleuke dag gehad en komen zeker een keer terug.

Op TrotseVaders.nl kun je vrijkaartjes winnen voor De Julianatoren, zodat je gratis met je gezin van dit leuke familiepretpark èn van Thomas de trein kunt genieten!

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

K3 – Vleugels [première-verslag van de nieuwe show van K3]

Het verslag van de première van de nieuwste show van K3: Vleugels komt van mijn …

Share
Share