Kleine korstendief

Sterk en groot met lekker brood!
Op een dag  wil Bram de korstjes van zijn boterhammen niet meer opeten.
“Eet je bord leeg,” zegt mama.
“Luister naar je moeder,” zegt papa.
Maar de korsten blijven liggen.
Bram heeft een heel goede reden om geen korsten meer te eten.
Of toch niet?
Een vrolijk en voor vele ouders en kinderen een herkenbaar verhaal!

Recensie
De kleine korstendief vertelt het verhaal over Bram. Bram eet niet graag zijn korsten van zijn  brood op. Tenminste… nu niet meer. Eerder wel, maar toen wist hij het nog niet! Bram heeft nu een hele goede reden om nooit meer korsten te eten, maar mama en papa blijven maar zeuren over die korsten. Dus moet Bram slim zijn en iets bedenken om nooit meer korsten te eten. Hij gooit ze stiekem onder de tafel, maar ook de hond wil geen korstjes eten. Dan maar in zijn broekzak verstoppen. Maar wat hij ook verzint, zijn moeder komt er elke keer weer achter. Maar als opa er is om op te passen, zeurt hij helemaal niet over de korsten die Bram op zijn bord laat liggen. Maar tot zijn grote verbazing ziet hij dat opa wel al zijn korsten opeet… Hoe kan dat nou?

Veel kinderen houden niet van de korstjes van hun brood en dus zal een de kleine korstendief –  waarin een goede reden staat om geen korsten te eten – met open armen worden ontvangen door deze kinderen. Maar ook mijn korstenetende dochter geniet van dit humoristische verhaal.
Het verhaal is op leuke en duidelijke wijze in beeld gebracht door humoristische prenten. Zo zie je regelmatig muisjes met de broodkorsten er van door gaan en zie je de oplossingen die Bram bedenkt om van de korsten af te komen. Tot groot plezier van mijn dochter die geniet van al die ondeugende dingen die het jongetje bedenkt.

Voor alle ouders met kinderen die weigeren korstjes te eten een leuk en misschien wel een heel praktisch boek. Garanties worden er niet gegeven, maar misschien dat je kind opeens van gedachten veranderd na het lezen van de kleine korstendief.

Kleine korstendief – Aag Vernelen
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Eenhoorn
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share