LOGO: verboden alcohol voor zwangere

Het moet niet gekker worden! Is het eerste wat mij te binnen schiet tijdens het lezen van een nieuws artikel op de Telegraaf.nl.   Zij melden namelijk dat de FASstichting, de European FASD Alliance en het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid in een brief aan de minister van Volksgezondheid pleiten voor een logo met daarop een afbeelding van een zwangere vrouw met daaromheen een  rode cirkel en een streep erdoor. Als een verkeersbord “verboden voor vrouwen die in verwachting zijn”. Dit logo zal als het aan de organisaties ligt binnenkort op elke verpakking van alcoholische dranken te zien zijn.

De organisaties melden in deze brief dat het drinken van alcohol tijdens de zwangerschap slecht is voor de baby. Omdat de baby deze alcohol ook binnenkrijgt. En dit kan leiden tot beschadigingen bij de baby. Op zich dus goed dat er aandacht is voor dat alcohol schadelijk is voor ongeboren baby’s, maar is dit niet een beetje betuttelend? Wat mij betreft is een logo op iedere wijn fles een beetje overdreven..

 

About Barbara Gemen

barbara@dataunlimited.nl'
Ooit als stagiaire gestart bij TrotseMoeders.nl en nu aan de slag als chef-redactie van deze website. Ik houd me hierdoor vooral bezig met het aansturen van alle bloggers en recensenten.

Check Also

Alcohol en zwanger worden, zwanger zijn of borstvoeding geven [gegevens]

Overal hoor je dat je geen alcohol zou moeten drinken wanneer je zwanger bent. Toch …