Het spook nijntje – XL-editie [recensie]

In deze speciale uitgave van Dick Bruna, verkleedt nijntje zich als spook door een wit laken om te doen. Moeder pluis knipt twee gaten in het laken en nu begint het spook steeds meer te lijken. Nu kan spook nijn op pad gaan om haar vriendinnen te laten schrikken. Ook haar tante Trijn rent heel hard weg als spook nijntje eraan komt. Als ’s avonds thuis moeder vraagt hoe het spoken ging, zegt nijntje, het ging heel goed, want iedereen liep weg. 

Recensie
Het boek “het spook nijntje‘ is het 100ste boek van Dick Bruna en speciaal voor de Kinderboekenweek is het uitgebracht in een extra groot formaat. Het thema van de Kinderboekenweek 2017 (4-15 oktober) is  ‘griezelen’ en daar sluit dit verhaal mooi bij aan. Zoals we gewend zijn bij alle nijntje boekjes staat op de linkerpagina de eenvoudige tekst, 4 regels in rijm en op de rechterpagina een afbeelding in simpele kleuren.  

Bij het voorlezen aan Yuna en Quint merkte ik dat ze heel makkelijk met het verhaal mee gingen, omdat ze de zinnetjes op rijm zelf af konden maken en de makkelijke, vrolijke plaatjes duidelijk pasten bij het verhaal. Het is ook voor de jonge lezertjes niet spannend, omdat het heel duidelijk is dat nijntje onder het laken zit. Gewoon geschikt om vanaf een jaar of 2 voor te lezen.

En nog goed voor de fantasie ook, want hier in huis had ik er ook gelijk 2 kleine spookjes bij ….. of waren het er nou toch 3? Alhoewel ik niet net als moeder Pluis twee gaten in onze dekens geknipt heb! 🙂

 

Het spook nijntje – Dick Bruna
Hardcover, extra grote uitgave, 32 pagina’s, uitgeverij Mercis
Bestel dit boek hier >>>>

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

nijntje-boek in Nederlands met Gebaren

Toen ik het persbericht over de uitgave van een nijntje-boek in gebarentaal las, dacht ik …