Met de tweeling in Frankrijk – verslag [deel 2]

We hebben een paar heerlijke, zonnige dagen gehad op camping Aux Rives du Soleil, beaucoup du Soleil! Op de camping zijn 2 zwembaden, een ‘pierenbadje’ op het grote speelveld, omheind met een groot hek waardoor het alleen toegankelijk is wanneer er toezicht is. En een groot zwembad aan de rand van de camping, vlak bij de rivier.

Mijn tweeling gaat meerdere keren per dag naar het zwembad. De eerste dag was het nog vrij fris weer en kwamen ze klappertandend terug, maar de afgelopen dagen was het heerlijk om te zwemmen en te spelen in het zwembad.

Nog leuker was om te zwemmen in de rivier! De camping ligt letterlijk aan de oever van de Saône en er zijn meerdere steigers waarop je kunt vissen (of -zoals ik- op kunt gaan liggen met een puzzelboekje om te genieten van de zon en de kinderen).

Een stukje in de rivier was een platform gemaakt. Ik vond het echt geweldig, ik kende dit soort ‘speelplekken’ in natuurwater alleen uit Amerikaanse films en series.

De tweeling heeft er de hele dag gespeeld. Van de verhogingen afgesprongen, op en neer naar de steiger zwemmen, zonnen op het platform, ‘zwemschooltje’ spelen (ze hebben nu allebei opnieuw hun zwemdiploma gehaald 😉 en ‘zeewier‘ voelen aan hun benen wat tot grote hilariteit leidde!

We zijn eigenlijk de camping nog niet af geweest… behalve dan in de platte kar, achter de tractor om naar de markt te gaan en om met de pup te gaan lopen. Los van zwemmen, kunnen de kinderen heerlijk spelen op het speelveld. Er zijn meerdere speeltoestellen en er was ook een hele dag een springkussen.

Ook de activiteiten zijn leuk: mijn tweeling en een heleboel andere kinderen hebben pannenkoeken gegeten. Bijzonder is dat daar geen extra kosten voor bij komen. Alleen voor pony-rijden (ja, dat kan ook!!) wordt een kleine bijdrage (2 euro) gevraagd.

We genieten volop hier. De mensen zijn enorm aardig, er is veel ruimte en rust en voldoende te doen!

Voor meer informatie over camping Aux Rives du Soleil, klik hier >>>>

Hieronder het eerste verslag:

Met de tweeling in Frankrijk – verslag [deel 1]

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Vijf tips om een vakantie bij elkaar te sparen

Na twee jaar corona kunnen we eindelijk weer zorgeloos op vakantie. Je kunt de vakantie …