Een lang weekend CenterParcs [verslag – deel 1]

Heerlijk dat ze bij CenterParcs nu flexibele aankomst- en vertrekdata hebben. De kinderen hadden een extra dagje vrij van school waardoor we op donderdag, direct ná school konden vertrekken naar De Eemhof. Dit park ligt op ruim een half uur rijden van ons huis, maar wanneer je in een vakantiehuisje zit, maakt het niet uit waar je bent: dan is je vakantie begonnen!

Ook voor de kinderen: de tweeling ging meteen naar het zwembad en ik heb gezellig een spelletje gedaan met mijn oudste. Trotse Vader had boodschappen gedaan (er is ook een supermarkt op het park) en lekker gekookt. ’s Avonds de open haard aan, wat een heerlijk begin van deze mini-vakantie!

Dag 2 begon ook ontspannen, ondanks dat de kinderen het uitslapen nog niet onder de knie hebben… Gelukkig zijn er twee mogelijkheden om koffie te zetten: een gewoon filter-koffiezetapparaat en een Dolce Gusto. Die laatste ken ik alleen van de bezoekjes aan mijn vriendin in Zwolle, dus voor mij is het erg luxe om dit weekend de Latte Macchiato zelf te kunnen maken. Rustig aan beginnen met koffie en een leuke film, dat noem ik vakantie!

De tweeling ging weer naar het zwembad en ik heb op mijn gemakje, met een heleboel Latte, gewerkt. We hebben ons puppy ook meegenomen, dus toen de tweeling hongerig terugkwam en we geluncht hadden met vers brood uit de winkel, zijn we een stukje gaan lopen met de hond. Wat een mooi park! Het is allemaal keurig verzorgd en erg groot. We zijn zelfs fietsen gaan halen bij de fietsverhuur, zodat we het hele park kunnen rondfietsen!

Daarna ging de tweeling de diverse glijbanen in het zwembad weer uitproberen en ging hun Trotse Vader koken: hij maakt altijd zelf nasi wanneer we vakantie hebben, een heerlijke traditie. ’s Avonds cryptogrammen gemaakt met mijn jongste zoon en gewoon genoten van de rust. Wat een ontspannen mini-vakantie!

Zaterdag, het voelt alsof we al een hele tijd weg zijn, zo ver weg lijkt de hectiek van ons dagelijks leven! Weer een rustige start met eendjes in de tuin, een film kijken, Latte Macchiato drinken en wat werken. Iets vóór 10 uur ging de tweeling al naar het zwembad, om er zodra deze open ging in te kunnen springen. Zelf heb ik ervoor gekozen om een boek te lezen in een warm bad in het huisje en Trotse Vader ging de sauna in. Later die dag zijn we samen nog wat gaan drinken. Prima verzorgd en aardige mensen op de locatie waar onze kinderen zich prima vermaakten in de binnenspeeltuin.

Ik merk aan alles hoe nodig het was om even er tussenuit te zijn. En dat verandering van omgeving, al is het maar een half uurtje van ons huis, maakt dat je gewoon anders aan de dag begint. Met een eigen bedrijf, ben je eigenlijk nooit echt vrij, maar de rust in dit huisje en in deze omgeving maakt dat ik alleen maar ontspanning ervaar. De kinderen genieten, de hond heeft een enorm nieuw terrein om geursporen te zoeken en ik voel me alsof ik in een andere wereld ben, waarin ik alles heb wat ik nodig heb. Heerlijk!

Voor het tweede deel van het verslag van onze minivakantie, kun je op onderstaande afbeelding klikken:

Een lang weekend CenterParcs [verslag – deel 2]

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share