TOMY universele neerklapbaar bedrail

Het gesleep met de welbekende campingbedjes is soms een hoop gedoe. Het in- en uit klappen is vaak een drama, helemaal als je ze niet dagelijks gebruikt en ze nemen ook nog eens veel ruimte in beslag. Tegenwoordig hebben de meeste mensen hebben wel logeerkamer met daarin een bed staan, een bedhek lijkt ideaal om mee te nemen.

Bij ons komt de universele neerklapbare bedrail van TOMY binnen om te testen. Het is een bedhekje die te gebruiken is vanaf 18 maanden tot ongeveer 5 jaar, maar enkel geschikt is voor kinderen die zelfstandig in- en uit bed kunnen klimmen. Het is een systeem van buizen met een blauwe zachte bescherming eroverheen inclusief een gedeelte gaas waardoor je kindje kan kijken en zich niet opgesloten zal gaan voelen. Wel zo veilig mocht je kind hier misschien in zijn of haar slaap tegenaan rollen; je kind krijgt gewoon genoeg adem door het gaas. Het bedrail wordt op zijn plaats gehouden omdat er een deel van de buizen onder het matras geschoven moet worden. Het matras moet wel aan een paar voorwaarden voldoen. Zo moet het matras onder andere 23 cm dik zijn, 150 tot 200 cm lang zijn en 75 tot 90 cm breed. Het moet dus geen ledikant matrasje zijn.

Het is even een gepuzzel om het buizen systeem aan in elkaar te klikken. Het gaat niet heel soepel en ik moet behoorlijk veel kracht zetten om te zorgen dat alles past. De bescherming die eromheen zit, is niet te verwijderen en zit vast aan het systeem. Het voelt zacht aan, dus mocht onze zoon van bijna 2 jaar zich stoten, dan wordt hij wel beschermd. Onze zoon is net iets ouder dan de leeftijd die staat aangegeven op het product: spannend dus.

We gaan een nachtje logeren met z’n allen bij opa en oma en besluiten om hem te laten slapen op het grote bed en nemen dus deze bedrail van TOMY mee. Ik moet zeggen dat ik het wel spannend vond hoe hij deze nacht zal doorbrengen. En natuurlijk als hij tegen het bedrail aanleunt hij ook tegen wordt gehouden. Het fijne aan dit systeem is dat je het neer kunt klappen en niet alles nog moet bevestigen als je kindje in bed ligt. Het bedrail is makkelijk onder het matras te schuiven en zit eigenlijk direct goed. Natuurlijk duwen en trekken we nog even aan het systeem om te kijken of het wel echt stevig dat zal blijken…

Tijd voor de echte test. Ons kind duikt in het grote bed en het is net alsof hij niet anders heeft gedaan. Voor ons is het wel even spannend hoe hij zal reageren deze nacht. Het fijne aan deze bedrail is dat je hem neer kunt klappen. Dit gaat alleen niet heel soepel en kost behoorlijk wat kracht. Je moet met je beide handen tegelijk een scharnier omhalen aan weerszijden. Het voordeel is wel dat wij even op het randje van het bed zitten en verhaaltje voorlezen. Die nacht heeft onze zoon geslapen net als andere nachten en het bedrail heeft zijn werk gedaan.

Op de doos staat aangegeven dat dit product bedoeld is voor kinderen tot ongeveer 5 jaar. Aangezien de kinderen niet zelf het bedrail naar beneden kunnen halen, vraag ik me af  hoe kinderen dan uit hun bed komen. Over het bedrail heen stappen lijkt me ook echt geen optie. Bij een kind dat erg woelt en snel uit bed valt, kan dit product vast nog wel bij een oudere leeftijd gebruikt worden. Je kind moet natuurlijk niet te zwaar worden voor dit product. Dat is echt even uitproberen. Ik zou persoonlijk dit product echt zien als een tussen oplossing voor de fase waarbij kinderen van een ledikant naar een groot bed gaan en enkel gebruiken als bescherming.

Mocht onze zoon straks van zijn ledikant in een groter bed gaan slapen, dan zullen we zeker dit product gaan gebruiken. Een fijn product om mee te nemen om te logeren of op vakantie, maar ook om te trainen om op een groot bed te gaan slapen.

About Karin V

karinvogd@gmail.com'
moeder van zoon 2011, gehuwd sinds 2009, freelance pedagoog. Ik hou van gezelligheid en mensen om heen!

Check Also

Lamaze take and tidy play mat

Dit Lamaze speelkleed is geschikt voor kinderen van 0 tot 24 maanden.  – Grappige gekleurde …