Bloemenkinderen: De geheime tovertuin

Ga met Lelie mee en maak nieuwe vriendjes…

Lelie is een nieuw Bloemenkind. Ze is net aangekomen in de tuin waar ze voortaan zal wonen. Daar ziet ze een opgerold blad op de grond liggen. Het gedicht dat erop staat is het begin van een sprookjesachtige reis naar een geheimzinnige tovertuin!

Recensie
Een boek dat dichtgeknoopt zit met een gouden lintje trekt natuurlijk wel de aandacht van kinderen. Op de kaft staat al een sprookjesachtig tafereeltje van allemaal Bloemenkinderen in een schitterende tuin.

De gouden accenten in de prent maken het magische sfeertje helemaal af. Mijn dochter (4 jaar) brand van nieuwsgierigheid, dus we slaan het boek snel open.

Wanneer ik wil beginnen met voorlezen, mag dat niet van mijn dochter. Een schitterende pop-up van Lelie staart ons aan en dus moeten we eerst plaatjes kijken. Mijn dochter geniet volop en zwijmelt hier en daar helemaal weg bij de schitterende, magische prenten.

Wanneer we bij de laatste pagina aankomen, kan het boek helemaal niet meer stuk. Een schitterende pop-up van de Tovertuin met allemaal flikkerende lichtjes. We bekijken het boek nog een paar keer en dan mag ik eindelijk beginnen met voorlezen.

Gelukkig valt het verhaal over vriendschap ook goed in de smaak bij mijn dochter. In het gedicht wat ze vindt wordt ze naar een plek verwezen. Bloemenkinderen die ze tegenkomt helpen haar graag en wijzen haar de weg.

De magie is van begin tot het einde in het boek aanwezig en het is een genot voor jong en oud om dit boek te lezen, maar vooral de prenten te bekijken!

Bloemenkinderen: De geheime tovertuin –  Cicely Mary Barker
Prentenboek, hardcover, 24 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Vijfde boekje van Woezel en Pip
Piep! Allemaal dieren
Beste Bregje Boentjes

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …