Omdat de kinderen het zo graag willen…

Soms heb je van die momenten dat je iets doet voor de kinderen waar je zelf nou echt niet op staat te wachten. Laatst waren wij in Mechelen en toen hadden wij zo’n moment. Het was daar toevallig autoloze zondag en er werd van alles georganiseerd. Zo was er ook een kraampje met allerlei prachtige verkleedkleren waar je verkleed op de foto kon. “LEUK, dat willen wij ook”, gilden de oudste twee meiden in koor. Ja dat is leuk voor ze, dacht ik nog bij het zien van het decor.

Totdat opeens iemand van de organisatie tegen mijn kinderen begon te vertellen dat papa ook als een sultan verkleed kan en mama als een mooie buikdanseres. “Ehm… mevrouw… IK, als buikdanseres?!” Dat idee sloeg gelijk aan. Nou ja, bij de kinderen dan. Mijn man proestte het uit en mijn gezicht stond op onweer. “Jullie denken toch niet serieus dat ik hier buiten te midden van al die mensen mij ga hijsen in een buikdans kostuum? Met mijn lijf?!”

En daar sta je dan. Met drie van plezier sprankelende gezichtjes van je dochters die je hoopvol aankijken omdat ze toch wel heel graag met z’n allen op de foto willen en een man die zegt: “ach, wat maakt het nou uit. Dat is leuk voor de kinderen”. Mag ik hier even bij opmerken dat hij alleen zijn trui hoefde uit te trekken om zijn volledige kostuum over zijn kleren aan te kunnen trekken.

Gelukkig zag ik nog een ander kostuum hangen. Van een Moulin Rouge madame. Of zoals Janne (6 jaar) zei: “Mam, een echt Koninginnenjurk!”. Dus deed ik braaf mijn plicht als goede moeder en, mede door een spontane slappe lach, vlogen de kleren in het rond. En al zeg ik het zelf… de foto is onwijs leuk geworden!

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Adams en Eva’s

Een koude stormachtige zondagmiddag en wij gaan met zijn zessen –vader, moeder, zoon (bijna 8), …

Share
Share