Lazarus – Joona Linna thriller [recensie]

Volgens mij heb ik alle eerdere boeken van schrijversechtpaar Alexander en Alexandra Ahndoril, bekend onder de naam Lars Kepler, gelezen. Deel 7 in de reeks boeken over Joona Linna heet Lazarus en is weer een heerlijk dikke pil!

Het verhaal

Joona Linna’s grootste angst wordt waarheid,

Jurek Walter is terug.

In een appartement in Oslo wordt een dode man gevonden. Bij het openen van de vrieskist in zijn keuken doet de politie een vreselijke ontdekking: het slachtoffer blijkt een tot dan toe onbekende grafschenner te zijn en hij bewaarde er zijn trofeeën.

Enkele dagen later vraagt een Duitse collega Joona Linna om hulp bij het onderzoek naar een campingmoord bij Rostock. Joona ziet een patroon opdoemen dat weliswaar krankzinnig is, maar dat hij onmogelijk kan negeren. Sommigen zouden van een wonder spreken als iemand terugkeert uit de dood – anderen van een nachtmerrie.

Mening
Pas op: bevat SPOILERS.

Lazarus is een echt ‘Kepler-boek’. Met een intens slechte slechterig (Jurek Walter) die in een eerder boek doodgeschoten werd en wiens lichaam weliswaar niet is teruggevonden, maar wel delen ervan waaronder een vinger… Vingerafdrukken bewezen destijds dat het om Jurek Walter ging. Zijn tweelingbroer en handlanger was ook doodgeschoten en daarom verklaren mensen Joona Linna voor gek wanneer hij ervan overtuigd is dat Jurek Walter achter een aantal nieuwe moorden zit.

Wanneer de dader van een aantal moorden een hele grote man lijkt te zijn, met parels in zijn oren, kiest Joona er voor om met zijn dochter te vluchten (naar Nederland!) en Saga (die zelf een heleboel meegemaakt heeft met Jurek, ook in een vorig boek beschreven) en een paar anderen het dossier te geven wat hij heeft opgebouwd.

De zoektocht naar de dader van de moorden en ontvoeringen, en naar het brein achter deze misdaden, verloopt grillig. Het is spannend om mee te denken met ontwikkelingen en door korte clifhangers af en toe, loopt de spanning soms al hoog op zonder dat er daadwerkelijk iets gebeurt.

Over het verdere verloop van het verhaal vertel ik niets. Fans van Kepler moeten het gewoon zelf lezen en ook wanneer Lazarus het eerste boek is wat je over Joona Linna leest, zal het je goed bevallen. Oké, ik vertel iets over het eind: het geeft aan dat er ruimte is voor een volgend deel!

Ondanks dat ik bij Lazarus regelmatig dacht dat het allemaal wel erg onwaarschijnlijk werd, heb ik enorm van dit boek genoten en zin gekregen om de eerdere delen nog een keer te gaan lezen. Ook kijk ik uit naar deel 8!

Lazarus – Lars Kepler
Paperback, 539 pagina’s, uitgeverij Cargo
Bestel dit boek hier >>>>

Voor andere boeken van Lars Kepler, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share