Wessel van Texel

Wessel van Texel ram-bam-banjerde ram-bam-bulderde: ‘Opzij! De wereld is van Wessel. Ja, heel Texel is van mij!’

Wessel is een echte ram. Het liefst ramt hij alles wat hij tegenkomt omver, en daar hebben de andere dieren op Texel schoon genoeg van. Maar een Texelse ram verliest zijn vechtlust niet zomaar…

Een leuk prentenboek over een ram, Wessel. Het boek is in rijm vorm geschreven. Met leuke illustraties erin. Deze illustraties staan over de gehele pagina getekend. Onze kinderen van 3, 5 en 7 jaar oud vonden het een erg leuk boek, en konden alle 3 de aandacht er goed bij houden.

Wessel wil de baas zijn op het eiland Texel. En dat wil hij laten zien aan de kippen, die ramt hij van stok, de hond ram-bamde uit zijn hok, de koe vliegt boven in de boom.  Dit alles gaat door totdat hij een ooi Blonde Bessie tegen komt. Bessie komt met een bootje aanvaren. Zij komt van De Koog.

Hij rolder-de-bolder-de-bom van ze een schone, blonde blom viel zelfs een schurk als Wessel om en ja, een ram kan niet zelf in de benen komen. Daar heeft hij echt hulp bij nodig, maar alle dieren keken toe. Hoe boos hij ook keek. Alle dieren waren hem helemaal zat.

Bessie wil proberen om  hem overeind te helpen maar dit lukt haar echt niet allen. Ze riep de dieren om hulp,dit willen ze maar op één voorwaarde. Hij  moet alle dieren met rust laten en dit ondertekenen. Wat waren alle dieren blij met de rust.

Alleen ging Wessel nog een potje knokken met Bessie, want die waren wel aan elkaar gewaagd. Alle dieren kijken toe en houden de spandoeken omhoog. Dieren blij, Bessie blij, en ook Wessel is helemaal blij. Wauw! Zei Wessel. ‘Wauw, wat fijn als een ram zichzelf mag zijn.’

De prijs van dit boek is €12,95. Ik vind dit een goede prijs voor dit 13 bladzijdes tellende boek.

Wessel van Texel – Erik van Os en Elle van Lieshout
Prentenboek,hardcover,26 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier via Bol.com>>> 

Share

About Grietje Ekkelenkamp

e.e.ekkelenkamp@hetnet.nl'
Ik ben Grietje Ekkelenkamp en woon in Gramsbergen. Ik ben 30 jaar oud en heb 3 kinderen. Een dochter van 7, Rianne. Een zoon van 6, Evan. En een dochter van 4 jaar oud, Alice. Toen Alice 2 jaar was is bij haar Leukemie geconstateerd. Ze moet 2 jaar chemo-en en die 2 jaar is 23 januari voorbij. En dan hopen we dat de leukemie niet meer terug komt. Voor dat Rianne werd geboren was ik kraamverzorgster, dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Maar voor mijn gevoel was dit niet te combineren met kleine kinderen. Ik hoop dit later wel weer op te pakken. Ik werk nu als verzorgende in de thuiszorg.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share