Meivakantie – blog: camping

Screenshot 2014-05-25 at 20.16.35Tijdens de meivakantie gaan we ruim een week naar een “luxe stacaravan”. Althans, dat is wat ons beloofd is door Vacanceselect. Ik heb ‘vroeger‘ veel gekampeerd, altijd in kleine tentjes en op kleine campings, dus ik weet niet goed wat ik moet verwachten van een stacaravan op een grote camping als “Camping La Torre del Sol”, vlakbij Tarragona.

Het is ongeveer een uur rijden vanaf het vliegveld bij Barcelona, we hebben een ruime huurauto en onderweg kwamen we ook nog langs het favoriete restaurant van mijn man (inderdaad, met een grote, gele M), dus de reis was voorspoedig. Screenshot 2014-05-25 at 20.00.17Sowieso erg relaxed om binnen twee uur vliegen al in Spanje te zijn wanneer ik dat vergelijk met het ’s nachts rijden wat we meestal doen wanneer we een grote afstand moeten overbruggen.

De camping is erg groot, 26 hectare, 1500 standplaatsen, maar eerlijk gezegd merk je daar weinig van wanneer je er aankomt. Bij de receptie zijn ook de andere voorzieningen, zoals een prettige supermarkt en een midgetgolfbaan, zwembaden en speeltuin. Vanuit de receptie gaan er diverse wegen de camping op en aan die wegen liggen dan de verschillende gebieden met bijvoorbeeld luxe lodge-tenten (ja, glamping is ìn, ook in Spanje!).

De plaatsen zijn ruim en de caravan waar wij verblijven lijkt wel op zichzelf te staan, zo handig zijn de andere caravans en heggen geplaatst. Er is een ruime tafel buiten en van daaruit kijk je op geen enkel ander terras, wat een optimaal gevoel van privacy geeft.Screenshot 2014-05-25 at 20.27.08

De sta-caravan lijkt klein wanneer we er aan komen, maar blijkt erg ruim. Er zijn drie slaapkamers en er is een badkamer met douche.
De kinderen dachten even dat er geen toilet was, omdat ik de grootste koffer toevallig net voor de wc-deur had gezet, maar tot ieders opluchting bleek er dus wel een toilet te zijn en hoeven we niet met een rol toiletpapier naar de sanitaire voorzieningen van de camping.

Ondanks al mijn vooroordelen als echte kampeerder is mijn eerste indruk van deze camping en deze caravan zeer positief. En wanneer we onze eerste nacht er op hebben zitten, en de kinderen -net als thuis- tegen 6 uur ’s morgens wakker worden, ben ik oprecht blij dat ik niet in een tent zit en iedere 5 minuten moet zeggen dat ze stil moeten zijn….

Screenshot 2014-05-25 at 19.57.49

 

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Expeditie Archeon – kamperen in Archeon [verslag deel 2]

Kamperen in Archeon, dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je …

Share
Share