Wat doet Kobe in die doos?

Leopold heeft een gloednieuwe fiets. Zo’n grote rode, die glimt van boven tot onderen. Alle kinderen staan paf, behalve Kobe. Kobe zit lekker in een doos. Dat is veel leuker dan op een fiets. In een kartonnen doos kun je de gekste en spannendste avonturen beleven.

Recensie
“Wat doet Kobe in die doos?” laat zien hoe leuk het is om te fantaseren. Met fantasie kun je de leukste avonturen beleven en kun je zelfs de hele wereld over reizen. Kobe heeft een kartonnen doos. De ene keer is deze doos een auto, dan een luchtballon en dan weer een mandje op de rug van een olifant. Kobe gaat van het ene avontuur in het andere avontuur. Het ene avontuur is nog leuker dan het andere.
Leopold gelooft helemaal niks van de verhalen die Kobe verteld. Hij wordt zelfs een beetje boos om alle stoere verhalen, die Kobe verteld. Maar als dan blijkt dat andere kinderen de verhalen van Kobe wel leuk en interessant vinden, verandert zijn mening… Ineens ziet ook Leopold in, dat fantasie wel heel erg leuk kan zijn.

Mijn zoon van 6 jaar vind de avonturen van Kobe heel erg leuk. Samen met zijn vrienden beleven ze ook de leukste avonturen, dus het verhaal van “Wat doet Kobe in die doos?” is heel erg herkenbaar. Dat herkenbare, maakt dit boek juist extra leuk. Juist in een tijd van computerspelletjes, is dit een heel leuk onderwerp voor een boek. Het laat kinderen zien dat je met fantasie de leukste en spannendste avonturen kunt beleven.

Wat doet kobe in die doos? – Axel Janssens
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …